Через 23 роки: свідок терактів 11 вересня знайшов рідкісні кадри атаки (відео)

Через 23 роки після теракту в Нью-Йорку було виявлено раніше невідомі кадри атаки на Всесвітній торговий центр 11 вересня. Про це пише британське видання Daily Star.

Американець японського походження Кей Сугімото, який був свідком події, поділився історичними кадрами на YouTube. На них зображено момент обвалення будівлі після терористичної атаки того фатального дня.

Свідку події тоді було 24 роки.

В описі до відео йдеться: “Кадри, які я зняв під час обвалення Всесвітнього торгового центру 11 вересня 2001 року. Знято з даху будинку 64 по вулиці Сент-Маркс-Плейс у Нью-Йорку на камеру Sony VX2000 з телеконвертером”.

Кадри починаються вже після того, як обидві вежі ВТЦ вже були вражені авіалайнерами, захопленими терористами Аль-Каїди.

У коментарях автор пояснив, чому він опублікував відзнятий матеріал саме зараз.

“Я прибирався в шафі і знайшов коробки, повні касет Hi-8, Digital-8 і DV. Коли я спробував відтворити їх, я помітив, що, можливо, близько третини з них з часом розмагнітилися і були або порожніми, або мали серйозні пошкодження даних”, — зізнався Кей Сугімото.

Він додав, що, як виявилося, відеокасети не застраховані від старіння навіть за умови зберігання в ідеальних умовах, тож довелося їх поспіхом оцифровувати та завантажувати старі відео на сервіси зберігання інформації. Серед них знайшлося і це.

Теракт 11 вересня

Унаслідок атак 19 членів джихадистської терористичної організації “Аль-Каїда” захопили чотири пасажирські літаки, один з яких врізався в Пентагон, а два — у Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку. Близько 16 000 людей перебували у вежах ВТЦ нижче зони влучання літаків. Загалом жертвами терактів стали 2977 осіб. Тоді загинули громадяни 92 держав світу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago