Які зарплати отримують українські біженці в Німеччині

Українські біженці в Німеччині отримують в середньому 1334 євро зарплати після відрахування усіх податків. Більшість українських біженців оцінили своє фінансове становище в Німеччині як середнє. Про це свідчать дані результати дослідження Міграційної платформи EWL та Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Німеччина прийняла найбільшу кількість українських біженців. Станом на березень 2024 – це 1,2 млн українців, що становить понад чверті усіх українських біженців у Європі. З 1,2 млн біженців у Німеччині працевлаштовано 67%.

Згідно з опитуванням українські біженці в Німеччині отримують чисту заробітну плату в середньому у понад три рази вищу, ніж в Україні – 58 тис. гривень (1334 євро) проти 18 тис. гривень (414 євро).

22% українців у Німеччині заробляє менш як 499 євро. 10% отримує зарплату у межах 500-999 євро. Заробітну плату від 1000 до 1499 євро отримує 28% українських біженців в Німеччині, а від 1500 до 1999 євро – ще 28%. Понад дві тисячі євро в Німеччині отримують 12% українців.

Зарплати українських біженців у Німеччині

70% українських біженців зазначили, що оцінюють своє фінансове становище в Німеччини середньо. 10% оцінили його добре, стільки ж вказали, що скоріше погано. Дуже добре в Німеччині фінансовий стан оцінює 2% українців, а дуже погано – 3%.

Найчастіше українські біженці в Німеччині знаходять роботу у сфері послуг – 16%. Другою за популярністю галуззю працевлаштування стали готелі та громадське харчування – 9%. Третє місце з 8% ділить торгівля та догляд за людьми похилого віку або допомога по дому.

Ольга Степанова

Recent Posts

Деякі чоловіки повинні повторно пройти ВЛК у липні: хто та чому

Чоловіки, яким встановлено інвалідність, повинні оновити свої військово-облікові дані. Проте це не потрібно робити в…

2 хв. ago

Україна поб’є рекорд погоди по Європі – прогноз синоптиків на 1 липня

У понеділок, 1 липня, в Україні буде невелика хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в цей…

4 хв. ago

Відомий репер Каньє Вест, який називав себе «молодим Путіним», приїхав до Москви

Відомий американський репер Каньє Вест, який раніше заявляв про свою антисемітську та проросійську позицію, приїхав…

12 хв. ago

Безугла розкритикувала Сирського і написала на нього заяву в ДБР (скріншоти)

Народна депутатка України, членкиня фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань…

1 годину ago

Українцям назвали шість категорій, кому не потрібно оновлювати дані у ТЦК

Згідно з новим законопроектом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня 2024 року, визначено шість…

2 години ago

Відома українська гумористка обурила жартом про «тупеньких дітей»

Відома українська гумориста Лєра Мандзюк обурила невдалим жартом про «тупеньких дітей» і нарвалася на різку…

2 години ago