Виключили з партії: у Китаї одразу два колишні міністри оборони перебувають під слідством

Китай у четвер виключив свого колишнього міністра оборони Лі Шанфу з правлячої Комуністичної партії через звинувачення в корупції, повідомила державна телекомпанія CCTV, за вісім місяців після того, як його різко відсторонили від посади. Попередник Лі на посаді міністра оборони Вей Фенхе також був виключений з Комуністичної партії, і також за підозрою в корупції. Про це пише CNN.

Колишній міністр оборони Вей Фенхе Фото: Xinhua

Лі Шанфу, який також був колишнім членом впливової Центральної військової комісії, був відсторонений від посади в жовтні минулого року без пояснення причин. За два місяці до цього він зник з поля зору громадськості. Пізніше з’ясувалося, що його звільнили з армії та позбавили звання генерала.

Агентство “Сіньхуа” повідомило, що керівництво Комуністичної партії Китаю (КПК) у четвер ухвалило рішення про виключення колишнього міністра оборони Лі Шанфу за “серйозне порушення партійної дисципліни і закону”.

Розслідування щодо колишнього міністра було розпочато, як виявилося, ще 31 серпня 2023 року.

Повідомляють, що Лі “серйозно порушив політичну та організаційну дисципліну”. ЗМІ КНР повідомляють, що він домагався неправомірних пільг у кадровому забезпеченні для себе та інших, користувався своїм становищем для отримання пільг для інших і отримував натомість величезні суми грошей і цінностей. Його також підозрюють в отриманні хабара.

Було також встановлено, що він пропонував гроші іншим особам з метою одержання неправомірної вигоди, що є ймовірним злочином щодо пропозиції хабара.

Колишній міністр оборони Лі Шанфу Фото: Xinhua

“Сіньхуа” також зазначає, що Лі, будучи високопоставленим партійним і військовим чиновником, “зрадив початкові устремління партії та її принципи. Його дії не виправдали довіри Центрального комітету партії і ЦКК і серйозно зіпсували політичне середовище в секторі військового обладнання та етику відповідних галузей”.

Повідомляють, що порушення колишнього прем’єр-міністра мають надзвичайно серйозний характер, мають вкрай згубний вплив і завдають величезної шкоди.

Тож тепер справу колишнього міністра оборони передано до військової прокуратури і розслідування ще триває.

Ольга Степанова

Recent Posts

Доведеться платити більше: як зміниться вартість комуналки в Україні з 1 липня

Вартість комунальних послуг в Україні постійно зазнає змін, зокрема, у червні зросли тарифи на постачання електроенергії.…

5 хв. ago

Росія могла замінувати Північне море – The Times

Росія могла замінувати кабелі електропостачання та телефонні кабелі, а також нафтові та газові трубопроводи у…

6 хв. ago

Дівчинка з рідкісним розладом старіє у «зворотному напрямку»: який вигляд вона має

6-річна Хлоя Гарсія з Нешвілла (Велика Британія) через рідкісне генетичне захворювання старіє у "зворотному напрямку", подібно до…

28 хв. ago

Вдова Кернеса пікантно пожартувала про неймовірну спеку

Вдова покійного харківського міського голови Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська пікантно пожартувала про неймовірну спеку, яка…

41 хв. ago

На дорогу випустять вже не всіх: водіям розповіли, що розпочнеться з 1 липня

Так, у 2024 році з 1 липня тимчасово запроваджується сезонне обмеження для руху великовагового транспорту…

45 хв. ago

ТЦК отримали доступ до інформації про українців, яка була раніше від них закрита

ТЦК матимуть більше відомостей про ухилянтів завдяки отриманню доступу до раніше закритих для них даних…

49 хв. ago