Путін йде на загострення: зроблено заяву щодо ядерної зброї

Президент Росії Володимир Путін загрожує, що почне виготовляти ракети меншої та середньої дальності. Таким чином, РФ хоче відповісти на розміщення аналогічної зброї США за межами країни.

Про це російський диктатор заявив під час засідання із постійними членами Ради безпеки 28 червня, передають росЗМІ. Він назвав країни, де американська влада розміщувала подібного типу ракети.

Президент РФ нагадав, що у 2019 році США вийшли з договору про ракети меншої та середньої дальності (РМСД). Росія ж своєю чергою оголосила тоді ж, що продовжить утримуватися від виробництва таких ракет і розміщення на сухопутних видах озброєнь. Однак, якщо США розмістять РМСД за межами своєї країни або виявлять інші “недружні кроки”, то Росія порушить питання щодо скасування цього одностороннього мораторію.

За словами Путіна, США нібито розмістили ракети меншої та середньої дальності спочатку у Данії, а пізніше на Філіппінах. При цьому президент висловив сумнів, що з території цих країн у принципі вивозили ракети.

Виходячи з цього він заявив, що умови змушують Росію відмовитися від мораторію, почати виробництво РСМД і розмістити на територіях дружніх держав. Це, на думку Путіна, змусить європейські країни замислитися над “наслідками ескалації геополітичного протистояння з Росією”.

“Росії, зважаючи на все, потрібно почати виробництво ракет меншої та середньої дальності у відповідь на розміщення такої зброї США за своїми межами”, – сказав Володимир Путін.

Ракети меншої та середньої дальності – це балістичні та наземні крилаті снаряди, дальністю польоту 500-1000 км та 1000-5500 км з ядерним зарядом. Мораторій на їх використання та виробництво був підписаний між Михайлом Горбачовим та Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Системи Patriot непридатні для боротьби з російськими авіабомбами – Зеленський

Системи Patriot марні для боротьби з російськими авіабомбами. Про це заявив президент України Володимир Зеленський…

21 хв. ago

В’язниця, депресія та алкоголізм: мольфар озвучив передбачення для нардепа Тищенка

Поки що нардеп Миколи Тищенка, схоже, що став на поріг вельми "крутих" випробувань. Навіть екстрасенси…

26 хв. ago

Фронт, який ми провалили: військова жорстко розкритикувала дії ТЦК (відео)

На початку повномасштабного вторгнення біля військкоматів були довжелезні черги добровольців, а зараз дії ТЦК схожі…

32 хв. ago

Африканські пристрасті: першого липневого дня Україну накриє аномальна спека

Завтра, 1 липня, Україна стане одним із найспекотніших регіонів Європи. В окремих областях слід очікувати…

38 хв. ago

Безугла подала заяву в ДБР на Сирського, бо її не пускають до ЗСУ

Народний депутат Мар'яна Безугла продовжує з'ясовувати стосунки з головкомом ЗСУ Олександром Сирським. Сьогодні заступниця голови…

45 хв. ago

У Росії заявили про прорив у смт Північне завдяки виритому підземному тунелю

Міністерство оборони РФ заявляє про прорив російських військ у селище міського типу Північне (стара назва…

52 хв. ago