У Європі хочуть відправляти українців додому: можна готувати валізи

Нідерланди вивчають варіанти сприяння поверненню українських чоловіків призовного віку на Батьківщину. Оскільки українські біженці продовжують отримувати підтримку, ця ініціатива була наголошена прем’єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом, як повідомляє Algemeen Dagblad.

Під час парламентської дискусії щодо міграційної політики прем’єр-міністр Схооф відповів на побоювання, висловлені лідером «Партії свободи» Гертом Вілдерсом, який висловив стурбованість з приводу присутності «десятків тисяч» українських чоловіків у Нідерландах.

Вілдерс наголосив на важливості повернення цих чоловіків для надання допомоги в обороні та відновленні України під час війни.

«Я вважаю цілком нормальним, що коли ваша країна перебуває в стані війни, ви допомагаєте захищати свою власну країну», — заявив він.

Біженці з України, фото: youtube.com

У відповідь Схооф зауважив, що президент України Володимир Зеленський був особливо обережним щодо примусової репатріації призовників, що він вважав «розумною лінією». Однак Вілдерс залишився незадоволений, припустивши, що можна було б запровадити політику, яка заохочує їхнє повернення.

Прем’єр-міністр Нідерландів висловив готовність співпрацювати з Україною щодо цього питання. Він повторив, що українські біженці мають право на притулок, охорону здоров’я, працевлаштування та освіту як і раніше.

Голландські ЗМІ повідомили, що станом на осінь минулого року в Нідерландах проживало понад 19 тисяч українських чоловіків призовного віку. Крім того, близько 63 тисячі жінок шукали притулку в країні.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Штраф за ремонт авто: з водіїв здирають солідні суми за поширене порушення

Раніше для багатьох українських водіїв ремонт автомобіля просто на вулиці біля дому був звичайною справою.…

2 хв. ago

“Плюс сто мільярдів”: у Раді назвали критерії роботодавця для економічного бронювання

У Раді напрацювали концепцію економічного бронювання з врахуванням можливостей компаній, які працюють у регіонах з різним рівнем…

5 хв. ago

Міський радник 15 років підглядав за жінками у спальнях та ваннах, записуючи відео

Міський радник у Західному Йоркширі (Велика Британія), який керував ІТ-бізнесом, Роберт Голден використовував приховані камери,…

9 хв. ago

“Це інша людина”: чоловік уперше за 20 років зробив нову стрижку (відео)

Перукар на ім'я Річмонд часто демонструє стрижки своїх клієнтів, які набирають мільйони переглядів у соцмережах.…

28 хв. ago

Дуже тривожний дзвінок! В Україні раптово зникли горобці – що це означає

Орнітологи України висловлюють занепокоєння щодо помітного скорочення чисельності горобців у міських районах, тенденція, яка зберігається…

32 хв. ago

Дослідження показало, кому корисніше довше спати: жінкам чи чоловікам

Дослідження свідчить, що жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам, оскільки вони частіше страждають від побічних…

37 хв. ago