Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний після того, як його власник трагічно загинув на “Титаніку” в 1912 році. Про це він розповів в одному зі своїх відео в TikTok.

У своєму відео міський дослідник зазначив, що замок 19 століття був занедбаний з 1912 року, після того, як його власник, норвезький бізнесмен Енгельхарт Корнеліус Остбі, загинув під час корабельної аварії. Весь цей час особняк залишився недоторканим. Блогер знайшов усередині безліч творів мистецтва, ще цілі меблі й навіть дитячі іграшки, до яких ніхто не торкався понад 100 років. На кухні на стінах висіли каструлі та сковорідки, а в кабінеті на полицях і столах лежали.

@deserted_places exploring the castle of the victims of the titanic! 🤩 @Ramy IG:pimpmycamel #abandonedplaces #abandonedhouse #abandoned #cave #fyp #horrortok #viral ♬ original sound – Deserted.places

64-річний Енгельхарт і його 22-річна дочка Хелен подорожували першим класом на “Титаніку” після посадки в Шербурі (Франція). У кожного з них була своя каюта. Саме в них вони перебували, коли “Титанік” зіткнувся з айсбергом. Налякані та дезорієнтовані, батько і донька зустрілися в коридорі між своїми каютами, перш ніж піднятися на шлюпкову палубу. Однак Енгельхарт повернувся, щоб узяти тепліший одяг, залишивши Хелен. Це був останній раз, коли дочка бачила свого батька живим. Хелен було врятовано на рятувальній шлюпці № 5.

Тіло Енгельхарта було пізніше знайдено в морі судном для ремонту кабелів CS-Mackey-Bennett.

Гелен, яка вижила в катастрофі “Титаніка”, поділилася своїми спогадами.

“Коли корабель почав вставати на диби, ми почули сильний гуркіт і скрегіт, ніби всередині корабля все відривалося від своїх кріплень. Раптово все припинилося, і корабель стояв на краю дуже тихо протягом хвилини, а потім пішов на дно, як стріла”, — розповідала вона.

Замок 19 століття був покинутий з 1912 рокуФото: New York Post

У 1914 році Хелен разом із братом Гарольдом і однією з його дочок стала власником бізнесу свого батька Ostby & Barton. Того ж року під час ділової поїздки вона потрапила в пастку в Німеччині, але їй вдалося втекти через Фландрію. До 1941 року жінка переїжджала з однієї країни в іншу поки не опинилася в Америці.

Хелен доживала свої дні в Род-Айленді (США), присвятивши останні роки життя волонтерській роботі в лікарні штату. Попри численних залицяльників, вона так і не вийшла заміж і померла 15 травня 1978 року у віці 88 років. Хелен була похована поруч із батьком на кладовищі Суон-Пойнт у Провіденсі (США).

Романчук Микола

Recent Posts

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

1 годину ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

1 годину ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

1 годину ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

2 години ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

2 години ago

Мати п’ятьох дітей померла після популярної косметичної процедури: що сталось

У Британії померла 33-річна мати п'яти дітей. Сталось після того, як вона зробила популярну косметичну процедуру -…

2 години ago