Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а треті — викликають жах. Не секрет, що нам варто уникати зіткнень із крокодилами, скорпіонами та отруйними зміями, але що щодо птахів? Хто з них може претендувати на звання “найнебезпечніших” у світі? Дослідники відповіли на це запитання, пише IFLScience.

Сороки-пікірувальники цілком могли б стати чудовими претендентами, але вчені вважають, що є більш відповідні претенденти. На думку вчених, найімовірнішим претендентом на це звання є південний казуар (Casuarius casuarius): представники цього виду можуть досягати близько 2 метрів заввишки, а дорослі самки можуть важити близько 76 кг. Настільки дивовижні розміри самі по собі трохи тривожать.

Відомо, що південні казуари вирізняються блискучим пір’ям і мають химерний коричневий шолом на голові, але це ще не все. Раніше дослідники охрестили представників цього виду “живими динозаврами”: якщо поглянути на їхні ноги, можна помітити одну з головних причин — гострі, як бритва, кігті.

Зазначимо, що казуари справді можуть вбивати людей і такі випадки вже були зафіксовані. Домашній казуар одного жителя Флориди вбив свого господаря у 2019 році. Водночас статистика показує, що шанси померти від пазурів казуара в його рідній Австралії надзвичайно малі. Останнє повідомлення про те, що казуар убив людину, було зафіксовано майже 100 років тому, коли птах розірвав кровоносну судину на шиї 16-річного підлітка.

Таким чином науковці справді рекомендують триматися від казуарів якомога далі — у такому разі шанси його нападу зводяться до мінімуму. Ба більше, вчені вважають, напад птаха також може бути спровокований тим, що ви не принесли йому їжі або наблизилися надто близько до нього, його яєць чи пташенят.

Уряд Австралії також вважає казуарів видом, що зникає. За оцінками дослідників, у дикій природі залишилося всього близько 4000 дорослих особин, а тому вчені попереджають, що часті зустрічі з людьми можуть просто нашкодити виживаності виду в цілому.

Дослідники також зазначають, що ще одним претендентом на звання “найнебезпечнішого птаха у світі” може бути звичайний страус (Struthio camelus). Статистика свідчить про те, що в Південній Африці щороку від зіткнень зі страусами травм зазнають або гинуть близько двох-трьох осіб.

Романчук Микола

Recent Posts

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

1 годину ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

1 годину ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

1 годину ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

2 години ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

2 години ago

Мати п’ятьох дітей померла після популярної косметичної процедури: що сталось

У Британії померла 33-річна мати п'яти дітей. Сталось після того, як вона зробила популярну косметичну процедуру -…

2 години ago