Шеф-кухар розкрив улюблену страву покійної королеви Єлизавети II

Покійна королева Великої Британії Єлизавета II мала доступ до найкращих страв, які для неї ідеально готувала команда приватних кухарів. Проте однією з її улюблених страв був простий сендвіч, пише Mirror

“Не секрет, що монархиня любила пити післяобідній чай, ласуючи солоними та солодкими стравами, включаючи булочки до шоколадного бісквітного торта. І це містило в собі один особливий бутерброд, який вона любила їсти з дитинства. Традиція пити післяобідній чай є настільки ж квінтесенцією англійської культури, наскільки це можливо, і зазвичай відбувається між 15:30 і 17:00”, – зауважують у матеріалі.

Відомо, що колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді працював на королівську сім’ю впродовж 15 років. В одному зі своїх відео на Youtube він показав, що одним з улюблених післяобідніх смаколиків були пенні з джемом. 

“Королеві подавали пенні з джемом в дитячій кімнаті, коли вона була маленькою дівчинкою, і з того часу вона їла їх на післяобідній чай. Прості, просто хліб і джем з невеликою кількістю масла – зазвичай полуничний джем. Ми робили джем у замку Балморал з чудової шотландської полуниці з наших садів”, – розповідає шеф-кухар.

Також королева полюбляла бутерброд з огірком. Проте, за словами МакГрейді, це було зробити не просто. Він чистив м’якуш огірка картоплечисткою, аж до водянистого насіння. Замість масла він використовував вершковий сир, додаючи свіжу м’яту, а потім накладав огіркові слайси. 

Попри те, що покійна королева насолоджувалася кількома іншими ласощами під час післяобіднього чаю, відсутність булочок все ж було неповноцінним прийомом їжі. Коли вона їла булочки, то намазувала їх спочатку джемом, а потім додавала крапельку вершків. 

“Вона завжди пила післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п’ята година ранку, але для королеви це була п’ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок”, – зауважив шеф-кухар.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може статися землетрус великої потужності: сейсмолог назвав найнебезпечніший регіон України

Потужний землетрус, який стався на днях у зоні Вранча на території Румунії, відчули і в Україні. Мешканці…

1 хв. ago

«Адвокати мають усе порєшать». У справі Резніченка «сплив» куратор «Великого будівництва» Голик

Опосередковано у справі з «розпилу» грошей на дороги Дніпропетровщини проскочили згадки про тіньового куратора проєкту «Велике будівництво» і…

6 хв. ago

Мобілізація чоловіків до 25 років: в Україні готують наказ про заборону

Український парламент має намір зупинити мобілізацію чоловіків 18-25 років шляхом ухвалення окремого наказу, щоб не…

26 хв. ago

У Дніпрі під Києвом виловили хижу рибу-мутанта із зеленим м’ясом (відео)

У водах Дніпра неподалік Києва чоловікові вдалося виловити щуку середніх розмірів, яка виділялася незвичайним "забарвленням".…

35 хв. ago

Чи може чоловік з тимчасовою відстрочкою виїжджати за кордон

Під час воєнного стану військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати державний…

43 хв. ago

В Україні можуть різко підвищити премії для деяких суддів

Кабінет Міністрів України у проєкті державного бюджету на 2025 рік пропонує ввести нову систему преміювання…

51 хв. ago