Підліток навмисно “змусив” поїзд розбитися, щоб зняти ролик для YouTube (відео)

У США 17-річного підлітка звинувачують у тому, що він навмисно спровокував аварію поїзда, щоб зняти її на відео і викласти на YouTube. Про це пише Metro.

У хлопця конфіскували мобільний телефон і цифровий диктофон після того, як 8 липня слідчий BNSF Railway отримав ордер на обшук у зв’язку з попереднім сходженням поїзда з рейок у Беннеті, штат Небраска.

Під час інциденту 21 квітня два локомотиви й п’ять вагонів зійшли з рейок. Кондуктор поїзда розповів спеціальному агенту BNSF, що він рухався у східному напрямку і наближався до переїзду, коли побачив, що перемикач перекосився. Це призвело до сходження локомотива. Провідник сказав, що намагався зробити екстрену зупинку, але нічого не спрацювало.

Причиною аварії стало перемикання стрілочного перекладача Фото: Capitol City Rail Productions/YouTube

Пізніше слідчий виявив, що замок перемикача відсутній, що означає, що він був зламаний. Також на місці події з’явився 17-річний підліток, який запитав про сходження поїзда з рейок і сказав, що записав аварію на свій мобільний телефон.

Коли слідчі заявили, що не знають причини сходження, хлопчик сказав: “Очевидно, перемикач перевернули не в той бік”, — йдеться в судових документах.

На відео, знятому підлітком, зображено сцену до, під час і після аварії. Через три дні після аварії слідчий BNSF отримав записи з камер відеоспостереження, на яких видно, як у цьому районі стоїть авто Buick Park Avenue 1996 року, з нього вийшов підліток і попрямував у бік стрілочного переводу. Пізніше було зафіксовано, як він повертається до свого автомобіля. Крім того, підлітка бачили після того, як він встановив штатив.

Відео сходження з рейок було розміщено на акаунті YouTube, імовірно пов’язаному з підлітком, сказав слідчий. Згідно з ордером на обшук, підлітка обвинувачують у злочинному заподіянні шкоди здоров’ю на суму понад 5 000 доларів. Офіційних звинувачень йому висунуто не було. Його не затримано, і його особу не розголошують, оскільки він неповнолітній.

Унаслідок злочину майну BNSF і Omaha Public Power District було завдано збитків на загальну суму близько 350 000 доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Чехії українські біженці заробляють більше, ніж країна на них витрачає

У Чехії доходи від податків та страхування, які сплачують біженці з України, вже перевищують бюджетні витрати…

8 хв. ago

“Великий брат стежить”: ШІ навчили пророкувати злочини, точність вражає

Розробники з Південної Кореї натренували модель штучного інтелекту таким чином, що вона тепер може прогнозувати злочини. На…

17 хв. ago

ГУР атакували базу РФ в Сирії, де виготовляли і тестували ударні БПЛА: деталі (відео)

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони провели спецоперацію в Сирії. Вони атакували російську базу поблизу міста…

26 хв. ago

ЗС РФ б’ють по логістиці, ЗСУ розпочали другу фазу прориву, — оглядач

Підрозділи ЗСУ готуються до нової фази прориву в Курській області, яка полягатиме у відповіді на контратаки…

34 хв. ago

Війна не завада: у чотирьох нардепів знайшли нове елітне житло (розслідування)

Попри війну та загальне падіння якості життя в Україні, політики продовжують примножувати свій стан. Наприклад,…

35 хв. ago

Податки піднімуть знову: кого “вдарить” новий законопроєкт

В Україні планують підвищити податки на працю та підприємництво. Однак економіст Олексій Кущ вважає, що…

44 хв. ago