Дуель на Балтиці: два російські підводні човни обстріляли один одного торпедами

ВМФ Росії нещодавно провів навчальну дуель за участю дизель-електричних підводних човнів “Новороссийск” і “Дмитров” у Балтійському морі. Згідно із заявою інформаційного агентства ТАСС, під час маневрів екіпаж ДЕПЧ “Новороссийск” виконав торпедну атаку з використанням практичного боєприпасу (без боєголовки).

Повідомляється, що екіпажі субмарин відпрацювали бойове маневрування, ухилення від атак супротивника і повсякденну та бойову організації внутрішньокорабельної служби під час виконання навчально-бойових завдань. Після торпедних пусків екіпажі продовжили планові бойові навчання в Балтійському морі.

Аналізуючи подію, оглядачі The Eurasian Times зазначили, що навчання в Балтійському морі відбуваються на тлі посилення напруженості між Росією і країнами НАТО. Нещодавно Росія спробувала змінити морський кордон у східній частині Балтійського моря, що викликало нову хвилю напруженості у відносинах з НАТО.

І хоча в Чорному морі російському флоту було завдано значної шкоди, ВМФ країни-агресора продовжує нарощувати міць за рахунок своїх підводних сил.

Це стало очевидним, коли атомний підводний човен “Казань” завітав на Кубу для участі в планових військових навчаннях у Карибському басейні. Дорогою до місця призначення “Казань” наблизилася до узбережжя США, через що американці для стеження за субмариною підняли в повітря протичовновий літак НАТО P-8 Poseidon.

Ольга Степанова

Recent Posts

Світла не буде по 12 годин: а всі, хто живе вище 9-го поверху ще й замерзнуть

Високі поверхи буде складно опалювати через відключення електрики, — заявив голова ради Української асоціації поновлюваної енергетики…

32 секунди ago

У США стався вибух на оборонному заводі: там виготовляли снаряди для України

У Камдені (штат Арканзас, США) стався вибух на оборонному заводі. Через це двоє людей отримали…

4 хв. ago

До 97 грн за кубометр: в Одеській області підвищили тариф на воду, — ЗМІ (документ)

Новий тариф на воду в сумі майже 97 гривень за кубометр встановив виконавчий комітет Подільської…

8 хв. ago

Як не погладшати під час відпустки: 7 ефективних порад від дієтологів

Набір ваги під час відпустки не є неминучим. Досить дотримуватися простих рекомендацій, щоб контролювати споживання…

22 хв. ago

Безугла пояснила, чому почала “війну з генералітетом” та що не так із Сирським

Народна депутатка Мар’яна Безугла готує звернення на чинного очільника Збройних сил України Олександра Сирського та колишнього головнокомандувача…

26 хв. ago

Щоб не залишитись без машини чи квартири: як дізнатися, чи є у вас прихований штраф від ТЦК

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. За цей час хтось…

28 хв. ago