Українських біженців позбавлять грошової допомоги у Німеччині: названо причину

У Німеччині вирішили переглянути критерії до отримання грошової допомоги для українських біженців. Багатьом з них планують обмежити виплати.

Йдеться про громадян Україні чоловічої статі. Міністр внутрішніх справ федеральної землі Баварія Йоахім Геррман заявив, що не потрібно підтримувати фінансово тих, хто фактично мав би служити у ЗСУ та захищати свою державу. Він закликав припинити підтримку вказаних осіб.

Геррмана дивує, що українці отримують значно більші виплати, ніж мігранти з інших країн.

“Найменше, що ми можемо зробити, — це не виплачувати грошову допомогу чоловікам, які фактично зобов’язані проходити військову службу на своїй батьківщині в Україні. Ми прагнемо якомога більшої підтримки України, але водночас не може бути бонусів для ухилянтів”, – зазначив чиновник.

Міністр уточнив, що у Німеччині кілька тисяч чоловіків призовного віку з України, які отримують “бюргергельд”. Мова йде про аналог соціальної допомоги з безробіття. Він вважає, що ці громадяни важливі для оборони України.

Член Християнсько-соціального союзу назвав неправильним те, що українці отримують кошти одразу після прибуття – на відміну від інших біженців. Українські чоловіки мають значні пільги, тому у них значно менше причин якнайшвидше працевлаштовуватися.

За заявою берлінського сенату, українці зможуть залишатися у ФРН навіть з недійсним паспортом. Як відомо, українське МЗС вирішило призупинити надання консульських послуг чоловікам за кордоном. Але у Німеччині вирішили, що це не вплине на їх статус біженців. Видача або продовження посвідок на проживання не вимагає наявності чинного паспорта. Німецька влада може ідентифікувати особу іншими способами.

Зазначено, що у випадку відмови українського консульства або посольства у видачі або продовженні паспорта громадянину України, земельне управління у справах іноземців Берліну зможе видати тимчасовий проїзний документ для подорожей за кордон, що замінить паспорт. В уряді вказали, що ці заходи застосовуватимуться виключно в особливих випадках, якщо буде надано переконливі докази необхідності.

Ольга Степанова

Recent Posts

Водії, готуйтеся: кожного змусять заплатити 5% вартості його машини

У четвер, 3 жовтня, було ухвалено постанову №1132 про реальну вартість авто. Подробиці розповідає nextcar_vn…

9 хв. ago

Стало відомо, скільки повісток відправили “Укрпоштою” заброньованим та громадян з відстрочкою

Міністерство оборони за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало ще 70 тисяч повісток, які "Укрпошта" відправить військовозобов'язаним. Перші 6…

27 хв. ago

Схоже на казку: експерти назвали італійське місто, яке варто відвідати в жовтні

Якщо вам не пощастило отримати відпустку влітку, це не означає, що відпустка у жовтні не…

35 хв. ago

Зарплати українців зменшаться: вирахують в жовтні заднім числом

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що законопроєкт, який передбачає підвищення податків та військового збору, набуде…

41 хв. ago

Замість 900 гривень — 15 000 $: у Києві евакуатор “вдало” доставив автівку порушника, авто майже вщент

У Києві чоловіка оштрафували за паркування та евакуювали авто, але під час розвантаження, машину пошкодили, і збитки…

51 хв. ago

Війна стане ще більше “справою бідних”: без шансу на бронь та підтримку

Третій рік повномасштабного конфлікту приніс Україні чимало викликів: бізнеси страждають від нестачі робочої сили, а…

58 хв. ago