Російські військові скинули на Білгородську область РФ ще чотири авіабомби за два дні

Російська бойова авіація скинула на Білгородську область ще чотири фугасні авіаційні бомби (ФАБ) за два дні, повідомляє телеграм-канал Astra

За даними джерел ТК в екстрених службах регіону., 22 травня біля житлового будинку на вулиці Лісовій у селі Ясні Зорі Білгородського району знайшли ФАБ-250. Жителів вулиці евакуювали.

Наступного дня, 23 травня, ФАБ-250 впала на територію мисливського господарства у селищі Поляна у Шебекінському міському окрузі. Цього ж дня ще двох ФАБ-500 виявили біля села Пристень у цьому ж окрузі. У жодному разі постраждалих не було.

До цього російські бомби падали на передмістя Білгорода у день обвалення багатоповерхівки – 12 травня. Дві ФАБ-500 впали на селище Розумне-54 з різницею о восьмій годині. Місце падіння бомб знаходилося менш ніж за 8 км від будинку по вулиці Щорса, 55А, в якому того ж дня внаслідок влучення боєприпасу обрушився під’їзд. Обидві ФАБ закопали в землю і не розірвалися.

4 травня російський літак впустив на Білгород ФАБ-500, внаслідок чого 7 людей було поранено, 31 домоволодіння та 10 автомобілів отримали пошкодження. Влада причину падіння бомби приховала і не визнала, що вона була російською.

За підрахунками The Insider, 2024 року на території Білгородської області 39 разів фіксувалися позаштатні падіння російських авіабоєприпасів: 38 різних модифікацій ФАБ та однієї ракети Х-59. Як мінімум двічі ФАБ падали у Білгороді.

Усього, згідно з підрахунками Astra, за останні три місяці Росія впустила на свої регіони та тимчасово окуповані території України 59 ФАБ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

39 хв. ago

33-річна блогерка померла після популярної пластичної операції

Аліне Феррейра, блогерка з Бразилії, яка створювала на своїх платформах у соціальних мережах контент про…

40 хв. ago

У Великій Британії стартувало голосування на дострокових виборах: кому пророкують перемогу

У Сполученому Королівстві 4 липня розпочалося голосування на дострокових виборах, які, як прогнозують, призведуть до…

43 хв. ago

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

57 хв. ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

1 годину ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

1 годину ago