Скільки поляків виступають проти прийому українських біженців: результати опитування

Нині лише половина поляків підтримує подальший прийом українських біженців. Проти виступають 40%. Про це повідомляє nv.ua із покликанням на Польський національний офіс статистики CBOS.

«Це найнижчий показник із 2022 року, коли 94% поляків підтримували сусідів, що тікали від війни. Цифри залишалися вищими за 80% протягом усього 2022 року», – зазначається в публікації.

Водночас кількість противників прийому українських біженців у Польщі у 2022 році складала лише 3%. Утім, швидкість її зростання, попри те, що Польща має потребу в робочій силі, надзвичайно велика.

Нагадаємо, що очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський переконаний, що було б добре спрямовувати гроші, які українські біженці отримують у Німеччині, безпосередньо Україні. За його словами, «недобре, що існує фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті». Водночас жінки, на думку Сікорського, мали б працювати в Україні, платити податки й підтримувати економіку своєї країни.

До слова, поляків обурює поведінка деяких українських біженців у Польщі. Про це заявив очільник Міністерства оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Міністр, зокрема, прокоментував пропозицію міністра МЗС Владислава Сікорського позбавити соціальних пільг українських чоловіків призовного віку у Польщі. За його словами, таким чином можна створити різні методи повернення чоловіків в Україну, однак вони мають діяти не лише у Польщі.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Польща змінила вимоги до документів для в’їзду дітей з України

Українцям пояснили процедуру перетину кордону з неповнолітніми дітьми, які мають тимчасовий прихисток у Польщі (PESEL UKR).…

3 хв. ago

Sky News Arabia: Росія допомагає Ірану у війні проти Ізраїлю

Росія попередила владу Ірана про те, що Ізраїль готує атаку, за кілька годин до її початку. Про…

11 хв. ago

Названо найкращий сніданок для чоловіків 50+

Чоловікам віком 50+ важливо дотримуватися збалансованого харчування, щоб підтримувати здоров'я серця, кісток, травної системи, а…

21 хв. ago

ЗСУ створили в Курській області “дорогу смерті” для російських військ, – Forbes

Українські морські піхотинці та десантники за підтримки танків М-1 створили в околицях Зеленого Шляху в Курській…

30 хв. ago

Microsoft створив перші розмовляючі рослини, які самі кличуть на допомогу

Скоро рослини зможуть "розмовляти" з садівниками, які доглядають за ними. Це станеться завдяки штучному інтелекту,…

39 хв. ago

Найтрендовіші чоботи на осінь-зиму: стильні варіанти, які сподобаються всім

Красиві балетки та класичні лофери в холодну пору року змінюються на чоботи, які треба обов’язково…

44 хв. ago