Саудівська Аравія закупить у Росії “Панцири” всупереч позиції США

Ер-Ріяд закупить російські зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРГК) “Панцир”. Експерти Defense Express розібрались у ситуації і прийшли до висновку, що це дійсно так. 

Офіційним джерелом цієї новини є саудівський урядовий журнал “Протиповітряна оборона”. У ньому сказано, що війська планують посилитись новими засобами ППО. 

Окрім російського комплексу серед них згадуються, зокрема, китайська протидронова система Silent Hunter та американська система протиракетної оборони THAAD. 

Закупівля Саудівською Аравією комплексу “Панцир” може призвести до американський санкцій, передбачених законом CAATSA. Раніше він вже призвів до того, що Туреччину “‎викинули”‎ з програми винищувача F-35 через те, що вона закупила російські ЗРК С-400.

Втім, у Defense Express акцентують увагу на непослідовності, яку демонструють американці. “За закупівлю Індією у 2018 році ЗРК С-400 за $5,4 млрд Делі нічого не було”, – пише військово-технічний портал. Тоді це пояснили тим, що Індія виступає противагою КНР, з якою у США доволі складні відносини. 

На думку Defense Express, у ситуації з “Панцирем” чекати на реакцію з боку Вашингтону тим паче не варто. Адже Ер-Ріяд виступає противником іранського режиму, який також конфліктує зі США. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Сухо та сонячно по всій країні: прогноз погоди на 26 жовтня

26 жовтня українців очікує доволі тепла погода, буде сонячно та без опадів. За прогнозами синоптиків вночі…

4 хв. ago

ЗСУ відновили позиції біля Часового Яру та в Торецьку – звіт ISW

Українські війська повернули контроль над позиціями на південний схід від Часового Яру, а також у…

6 хв. ago

Раптові облави ТЦК, блокпости та мішки повісток: що готує мобілізація

Аналітики очікують, що ТЦК та СП збільшать свою активність. За останній рік стратегії мобілізації кілька…

10 хв. ago

Ізраїль завдав масованого удару по Ірану

У Тегерані заявили про серію потужних вибухів в ніч проти 26 жовтня. В свою чергу…

11 хв. ago

Німеччина урізає допомогу українцям: гроші закінчилися, час працювати

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер планує скоротити соціальні виплати для українських біженців, аргументуючи це необхідністю економії та…

22 хв. ago

Серед республіканців стався розкол через “фашизм” Трампа, – Politico

Група колишніх працівників президентської адміністрації Дональда Трампа звинуватила свого ексначальника у некомпетентності та схильності до фашизму…

31 хв. ago