“Путін і його генерали це розуміють”: той, хто застосує ядерну зброю, буде проклятий, — Дуда

Президент Росії Володимир Путін і його генерали розуміють, що світ не пробачить їм, якщо вони застосують ядерну зброю. Той, хто це зробить, буде проклятий. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє TVN.

Зазначається, що так він прокоментував слова Путіна про те, що Росія змінює свою ядерну доктрину. Також глава Кремля знову запросив ядерною зброєю, тим, хто захоче вдарити по Росії.

“Якщо подивитися на це холодно і без паніки, то треба сказати ясно, що це повторює те, що вже багато років написано в російській військовій доктрині. Росія залишає за собою право використовувати всі засоби, зокрема і ядерні, звісно, ті, що є в її розпорядженні, у разі загрози”, — сказав Дуда.

За його словами, у цьому немає нічого нового.

“Однак Володимир Путін також прекрасно розуміє, як і його генерали, що той, хто першим застосує ядерну зброю, проклятий. Вони ніколи не уникнуть цієї відповідальності, якщо застосують ядерну зброю. Навіть у найменшій мірі. Ніколи. Світ ніколи їх не пробачить”, — заявив Дуда.

Крім того, польський лідер прокоментував можливі атаки російських окупантів на українські АЕС. Він заявив, що атаки на атомні об’єкти вже були у 2022 році, натякнувши на Запорізьку АЕС.

“Якби Росія атакувала ці електростанції ракетами, загроза справді була б великою, я думаю. Я сподіваюся, що цього не станеться. Однак немає сумнівів, що в разі появи такої серйозної інформації або, не дай Боже, початку такої атаки Міжнародне агентство з атомної енергії має негайно втрутитися”, — сказав Дуда.

Нагадаємо, що ядерні погрози Путіна також прокоментував глава МЗС Чехії. Так, Ян Ліпавський заявив, що погроза демократичному світу ядерною зброєю завжди була “наріжним каменем кремлівської пропаганди”. Головна мета таких дій країни-агресора є “стримування підтримки України та сприяння [подальшій] російській окупації”.

Романчук Микола

Recent Posts

Зарядна станція за копійки: нова схема обману шахраїв

Міністерство внутрішніх справ України попередило громадян про нову схему шахрайства, пов'язану з підготовкою до зимового…

10 хв. ago

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

6 години ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

6 години ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

6 години ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

6 години ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

6 години ago