У Норвегії митники протистоять “кокаїновому цунамі”

Минулого року митна служба Норвегії здійснила 1 847 вилучень наркотичних засобів (це більше, ніж за попередні 10 років), серед яких була рекордна кількість кокаїну.

Цю інформацію наведено в публікації The Guardian.

У березні минулого року з бананових контейнерів у передмісті Осло, Груруддалені, було вилучено близько 800 кг кокаїну, що значно перевищило попередній рекорд. Через кілька тижнів на тому ж місці знайшли ще 900 кг наркотику, а в липні – ще 600 кг. В цілому в цьому складі було вилучено понад дві тонни кокаїну.

У квітні минулого року на західному узбережжі Норвегії під судном з Бразилії виявили 150 кг наркотиків. Злочинці планували забрати “товар” за допомогою водолазів.

Під час березневого затримання за митниками спостерігали шестеро шведських чоловіків, деякі з яких були пов’язані зі шведською злочинною мережею “Фокстрот”. Поліція вважає, що вони були там, щоб забрати наркотики, цей порт регулярно контролюють банди.

Щотижня через порт Осло проходять тисячі контейнерів – щонайменше 100 з них містять банани, де злочинці ховають наркотики. Судна в основному прибувають з Еквадору та Коста-Ріки.

Норвезькі митники страждають від недофінансування та нестачі персоналу, і в них недостатньо ресурсів. У їхньому розпорядженні лише один мобільний сканер, здатний проаналізувати весь контейнер за раз, і він використовується між трьома портами. 

Мер Осло Анне Ліндбое попередила, що місто стає “улюбленим портом в Європі для кримінальних, загартованих банд”. Вона додала, що місто “занадто слабо захищене”.

А лідерка норвезької профспілки працівників митниці Карін Тандеро Шауг заявила, що банди використовують  сухопутний кордон між Швецією і Норвегією, який погано охороняється, для переміщення наркотиків на снігоходах і санчатах. 

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

47 секунд ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

8 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

13 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

20 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

30 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

31 хв. ago