Стало відомо, як удари Storm Shadow по РФ можуть вплинути на плани Путіна

Україна звернулася до західних партнерів із проханням дозволити використання далекобійних ракет Storm Shadow для ударів по цілях у глибині території Росії. Київ вважає, що такі “демонстраційні атаки” можуть змусити Москву розпочати переговори щодо припинення бойових дій.

Про це пише британське видання The Guardian.

Високопосадовці припускають, що застосування англо-французьких ракет для знищення цілей поблизу Москви продемонструє Кремлю вразливість військових об’єктів навіть у центральних регіонах країни. На думку української сторони, Росія розгляне можливість переговорів лише якщо відчує реальну загрозу Москві та Санкт-Петербургу.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи з нагоди Дня Незалежності, заявив, що Україна відповідатиме на агресію РФ. За його словами, відповідь буде “гідною, симетричною і далекобійною” і досягне будь-якої точки Росії, яка становить загрозу для України.

Володимир Зеленський

Видання наголошує, що Україна вже кілька місяців домагається від Заходу зняття обмежень на удари ракетами Storm Shadow за цілями в Росії, але поки що безуспішно. США, які постачають деякі компоненти для цих ракет, поки що дозволу не дають, побоюючись ескалації конфлікту.

Белый дом

При цьому Україна зробила серію ударів безпілотниками по території Росії, включаючи удар по Москві та авіабазі поблизу Волгограда. За даними джерел, такі операції можуть коштувати “всього 1 мільйон доларів за раз”. Там додають, що подібні атаки спрямовані на знищення російських бойових літаків, які використовуються для бомбардувань України.

Дрони. ЗСУ

Експерти зазначають, що фокусування на можливому використанні Storm Shadow може відвернути Україну від більш невідкладних завдань, зокрема оборони Донбасу. Росія, за оцінками, має близько 600 000 військових в Україні та вважає, що може перемогти виснаженням супротивника.

Storm Shadow

Нагадаємо, Великобританія та Франція надали Україні експортну версію Storm Shadow з дальністю близько 300 км. При цьому Москва знаходиться приблизно за 480 км від північного кордону України.

Лисенко Катерина

Recent Posts

“Творить дива”: експерт назвав натуральний засіб, який врятує білі шкарпетки

Прання - це клопітка справа, якщо ви намагаєтеся зберегти первозданний вигляд, особливо коли йдеться про білі…

43 секунди ago

Другий супутник Землі: скоро у нашої планети з’явиться ще один Місяць

Починаючи з кінця вересня, Земля матиме одразу два природні супутники — звичний нам Місяць і…

10 хв. ago

Мегацунамі змусило Землю вібрувати дев’ять днів, – дослідження

У вересні минулого року на сході Гренландії обвалилася гірська вершина заввишки 1,2 кілометра. Це призвело до сплеску…

19 хв. ago

Чи можуть мобілізувати з гепатитом або іншими інфекційними хворобами

Зміни до законодавства про мобілізацію передбачають нові критерії у визначення придатності до військової служби. Також оновлений…

27 хв. ago

В Україні підскочила вартість комунальних послуг: скільки доведеться платити

В Україні зросли тарифи на окремі комунальні послуги, що збільшило фінансове навантаження на громадян. Оплата житлово-комунальних…

39 хв. ago

Масштабна корупція на Чернівецькій митниці: НАБУ повідомило про завершення слідства

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування масштабної корупційної схеми мінімізації митних платежів на пості «Вадул-Сірет»…

48 хв. ago