“Найгірший кошмар”: морська істота, що жалить, як вогонь, окупувала пляжі Техасу, — ЗМІ (фото)

Відпочивальників на пляжах Середземного моря й Атлантичного океану попереджають про істоту з “найгірших кошмарів”. Амфіноміди, яких називають вогняними черв’яками через їхні отруйні дотики, в останні кілька тижнів з’являються на центральному узбережжі Техасу. Але вони також можуть опинитися в будь-якій точці світу. Про це пише The Mirror.

Їхні тіла вкриті щетинками з нейротоксинами, які відламуються під час контакту, і тепер відпочивальників закликають триматися від них якомога далі. За даними Інституту досліджень Мексиканської затоки ім. Гарта, такі особини трапляються і в Атлантиці, і в Середземному морі.

Джейс Таннелл, директор із роботи з громадськістю в інституті, розповів, що початковий сильний біль може тривати кілька годин, а потім протягом тижня на шкірі зберігається подразнення.

“Ці вогняні черв’яки протягом останнього тижня викидалися на берег центральної частини Техасу, були на колодах, вкритих черепашками — їхнє джерело їжі”, — зазначив дослідник.

Черви Amphinome rostrata
Черви Amphinome rostrata

За його словами, вони виглядають як великі дощові черв’яки з білими щетинками. Темно-коричневого кольору з маленькими головами та вусиками.

“Причина, через яку його називають вогняним хробаком, у тому, що коли він вас жалить, це схоже на вогонь, у нього по всьому тілу ці щетинки. Щетинки легко обламуються на шкірі, а деякі містять нейротоксини, які можуть подразнювати шкіру і тижнями залишати сліди на місці укусу”, — пояснив Таннелл. Він також додав, що смертельних випадків від укусів все ж не було.

Ці черв’яки поширені по всьому світу, особливо їх часто можна зустріти в смітті в океанських течіях. Найкраще Amphinome rostrata спостерігати у воді.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

10 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

18 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

25 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

30 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

37 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

47 хв. ago