Der Spiegel: Ще один прокол Міноборони РФ

Військова кампанія України в Курській області РФ показала багато недоліків та проколів у російському Міноборони. Один із них — хвалена російська система РЕБ.

Західні військові експерти підкреслили, що успіх Курської військової операції став можливим завдяки українській розвідці, так і застосуванню систем РЕБ, інформує ресурс  Der Spiegel .

Співробітник Королівського інституту об’єднаних служб Томас Вітінгтон заявив, що саме системи РЕБ є найважливішим елементом у війні.

Київ у війні використовує як вітчизняні, і зарубіжні системи РЕБ. Більше того, не варто забувати і про те, що Україна має дуже хороших програмістів.

Києву вдалося «осліпити» ворожу систему РЕБ, а противник не міг зрозуміти, куди і як йому наводити свою артилерію, щоб протистояти прориву ЗСУ.

Також у цій справі важлива і розвідка. Щоб відстежити ворожих солдатів, не потрібно намагатись розшифрувати перехоплені радіорозмови. Достатньо просто відстежити засоби комунікації ворога.

Війна в Україні, а особливо прорив ЗСУ на Курщині, показав, що з похваленою системою РЕБ РФ не все так і гладко.

Вітінгтон заявив, що в РФ так і не навчилися активно використовувати системи РЕБ на всій лінії фронту. Якщо одному ділянці фронту РФ показує непогані результати, то інших ділянках бувають великі провали.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Другий супутник Землі: скоро у нашої планети з’явиться ще один Місяць

Починаючи з кінця вересня, Земля матиме одразу два природні супутники — звичний нам Місяць і…

7 хв. ago

Мегацунамі змусило Землю вібрувати дев’ять днів, – дослідження

У вересні минулого року на сході Гренландії обвалилася гірська вершина заввишки 1,2 кілометра. Це призвело до сплеску…

16 хв. ago

Чи можуть мобілізувати з гепатитом або іншими інфекційними хворобами

Зміни до законодавства про мобілізацію передбачають нові критерії у визначення придатності до військової служби. Також оновлений…

24 хв. ago

В Україні підскочила вартість комунальних послуг: скільки доведеться платити

В Україні зросли тарифи на окремі комунальні послуги, що збільшило фінансове навантаження на громадян. Оплата житлово-комунальних…

36 хв. ago

Масштабна корупція на Чернівецькій митниці: НАБУ повідомило про завершення слідства

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування масштабної корупційної схеми мінімізації митних платежів на пості «Вадул-Сірет»…

45 хв. ago

“Дратував” Єрмака, який хотів більше контролю над МЗС: Politico про звільнення Кулеби

Ексміністр закордонних справ Дмитро Кулеба нібито "дратував" голову Офісу президента Андрія Єрмака, який хотів отримати…

53 хв. ago