Сестра короля Великої Британії втратила пам’ять

Британська принцеса Анна, сестра короля Чарльз III та донька померлої королеви Єлизавети II, зіткнулася з частковою втратою пам’яті після травми голови. Про це пише The Telegraph.

У 73-річної принцеси констатували струс мозку через втрату пам’яті, пов’язану з інцидентом, який спричинив травму. Фахівці поки що не можуть встановити обставини того, що сталося. Передбачається, що принцеса могла постраждати під час прогулянки на коні у маєтку Gatcombe Park, в її маєтку в Глостерширі. Це могло статись від удару копитом чи ногою її коня. Її доправили до лікарні Southmead у Брістолі, де вона поки що залишається. Southmead є найбільшою лікарнею на південному заході Британії та має спеціалізоване відділення неврології. 

Невідомо, з ким була принцеса під час інциденту, і хто підняв тривогу. Як пише видання, її чоловік, віце-адмірал сер Тім Лоуренс, і двоє її дітей, Зара Тіндолл і Пітер Філліпс були в той час у маєтку. Тім Лоуренс супроводжував дружину в машині швидкої допомоги.

Принцесу госпіталізували для проведення відповідних тестів, лікування та спостереження. У Букінгемському палаці раніше повідомляли, що Анна «повністю і швидко видужає». Очікується, що її випишуть пізніше цього тижня. 

Принцеса Ганна народилася 15 серпня 1950 року, вона друга дитина Єлизавети II та її дружина герцога Единбурзького Філіпа та їх єдина дочка.

Принцеса Анна в 1976 році брала участь в Олімпійських іграх в Монреалі у складі британської команди. Як зазначає Telegraph, тоді з нею також стався нещасний випадок: принцеса впала під час стрибка коня. У неї також виникли короткочасні проблеми з пам’яттю. Донька принцеси Анни Зара теж професійно займається верховою їздою. Вона виграла срібну медаль Олімпійських ігор 2012 року у Лондоні, нагороду їй вручала мати.

До слова, у  лютому цього року королю Великої Британії Чарльзу III  діагностували рак. У Букінгемському палаці заявили, що Чарльз III вирішив оприлюднити свій діагноз, щоб не допустити чуток і надати підтримку тим, хто бореться з раком. Король сподівається якнайшвидше повернутися до повноцінної громадської діяльності, наголосили у Букінгемському палаці. Проте уже  30 квітня він повернувся до громадських обов’язків. У заяві канцелярії британського монарха зазначено, що лікарі задоволені тим, як проходить його лікування від онкологічного захворювання, і відчувають оптимізм у зв’язку з перспективами його одужання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація замість інституту: кого із студентів можуть покликати вже з 1 липня

Ухвалений 18 травня 2024 року новий закон про мобілізацію вніс низку змін у процес призову.…

5 години ago

“Ходжу не так легко, як раніше”: Байден виправдався за провальні дебати з Трампом

Президент США Джо Байден звернувся до своїх прихильників після провальних дебатів з опонентом на виборах Дональдом Трампом.…

5 години ago

У РФ депутати “подружилися” з фейковим z-поетом, який видавав вірші нацистів за патріотичні

У РФ антивоєнні активісти створили фейковий акаунт вигаданого Z-поета Геннадія Ракітіна й опублікували під його…

5 години ago

Землю накрила потужна магнітна буря: як вберегтися від шкідливого впливу

У п'ятницю, 28 червня Землю "атакувала" потужна магнітна буря. Згідно з прогнозами метеорологів, її активність триватиме і…

6 години ago

Таємничий політ “літака Путіна” до США: з’явилася цікава деталь

Російський урядовий літак Іл-96-300ПУ авіакомпанії "Спеціальний літний загін "Росія" з бортовим номером RA-96019, у середу,…

6 години ago

Що зміниться у врученні повісток в липні

У липні закінчиться 60-денний термін, який надається військовозобов'язаним громадянам України на оновлення даних. Водночас з цим…

6 години ago