Навальний був убитий за декілька днів до обміну – російська опозиція

Голова Фонду боротьби з корупцією Марія Певчіх заявила, що існувала домовленість про обмін опозиційного російського політика Олексія Навального напередодні його смерті у колонії. 

Про це вона розповіла на YouTube-каналі «Алексей Навальный».

«Я отримала підтвердження, що переговори ведуться та знаходяться на фінальній стадії увечері 15 лютого. 16 лютого Олексія було вбито», – зазначила Певчіх.

Російська опозиційна журналістка розповіла, що з початку війни соратники Навального працювали над можливістю «гуманітарного обміну» опозиційного політика за допомогою розслідувача Христо Грозєва. Пєвчіх повідомила, що реалізація цього плану зайняла цілих 2 роки.

За її словами, Навального планували обміняти на Вадима Красікова, засудженого в Німеччині за вбивство колишнього польового командира чеченських сепаратистів Зелімхана Хангошвілі. Про переговори щодо обміну Красікова в інтервʼю американському блогеру Такеру Карлсону казав президент Росії Володимир Путін.

«Я розповідаю цю історію, щоб у вас була відповідь на запитання, чому Навального вбили тепер – Путіну чітко дали зрозуміти: єдиний спосіб отримати Красікова – це обміняти його на Навального. Але Путін ненавидить Навального настільки, що діє на шкоду собі і власним раціональним інтересам, адже Путін точно знає, що Олексій Навальний міг його перемогти», – стверджує голова ради директорів «Фонду боротьби з корупцією».

Певчіх також додала, що пропозицію про обмін Навального Володимиру Путіну доніс Роман Абрамович, як неформальний перемовник.

Нагадаємо, дружина Навального закликала росіян боротися проти війни.

«Я продовжуватиму справу Олексія Навального, продовжуватиму боротися на нашу країну», – заявила вона у своєму зверненні до громадян країни-агресорки. Навальна також закликала росіян розділити з нею «лють, ненависть та злість» до тих, хто «посмів вбити наше майбутнє».

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

3 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

10 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

16 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

22 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

33 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

34 хв. ago