Жінка, яку ґвалтували понад 10 років, виступила з потужною промовою в суді

Жизель Пеліко, француженка, колишнього чоловіка якої судять за наркотики та її зґвалтування, коли вони були у шлюбі, а також за запрошення десятків інших чоловіків зґвалтувати її, виступила перед судом у середу, 23 жовтня. Про це повідомило ВВС.

Пеліко заявила в суді у французькому Авіньйоні, що хоче, щоб жінки, яких зґвалтували, знали, що «не нам має бути соромно, а їм (ґвалтівникам, – «Главком»)».

«Я хочу, щоб усі жінки, яких зґвалтували, сказали: це зробила мадам Пеліко, я теж можу. Я не хочу, щоб їм більше було соромно», – сказала вона.

Пеліко стала символом боротьби проти сексуального насильства у Франції, змагаючись за відкритий судовий процес і публікацію відеоматеріалів, які є доказами у справі.

Колишній чоловік Жизель, Домінік Пеліко, визнав, що протягом майже десяти років він накачував її наркотиками та організовував зустрічі з іншими чоловіками, які знущалися з неї. Він був затриманий у 2020 році, коли поліція виявила відеозаписи його злочинів.

«Я намагаюся зрозуміти, як цей чоловік, який для мене був ідеальним, міг таке зробити. Як він міг зрадити мене настільки? Як ти міг впустити цих незнайомців у мою спальню?» – звернулася Пеліко до свого колишнього чоловіка, виступаючи в суді.

Вона розповіла, що довгий час не підозрювала, що її слабкість і втома були спричинені дією препаратів, які їй потайки давав чоловік.

Зазначимо, що суд розпочався 2 вересня. Попри тривалі щоденні слухання, засідання завершилося лише наполовину через кількість обвинувачених, яких потрібно допитати. Вирок очікується наприкінці грудня.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

ТЦК завітали у школи Львова: у чому причина

У Львові працівники ТЦК вирішили активно залучати старшокласників до військової служби. Вони вже почали проводити…

8 хв. ago

Українцям прийде третя платіжка за газ: додали нову послугу

Цієї осені українці почали отримувати нові платіжки за технічний огляд внутрішньобудинкових систем газопостачання, відомі як…

20 хв. ago

До виборів менш ніж 2 тижні: у кого більше шансів стати новим президентом США

Вибори у Сполучених Штатах відбудуться вже 5 листопада. Інтрига там дійсно неймовірна.Про це 24 Каналу розповів політолог…

29 хв. ago

Масштабне зростання тарифів на комунальні послуги: українців готують до потужного стрибка

Українці зіткнулися з багаторазовим підвищенням тарифів на комунальні послуги і очікується, що ця тенденція збережеться…

38 хв. ago

Американці готуються до громадянської війни після виборів? Дані опитування

Чверть американців упевнені, що після президентських виборів у США розпочнеться громадянська війна. Про це пише Time із посиланням на результати…

47 хв. ago

У Києві пропонують “гроботерапію” для тих, хто втратив волю до життя (фото)

У Києві почали пропонувати послуги так званої "гроботерапії", а бонусом до цього всього пропонують "катання…

58 хв. ago