Незакононароджений син Чарльза III псує візит короля до Австралії

Початок 2024 року видався для Чарльза III дуже важким. У лютому король Великобританії оголосив, що лікарі виявили в нього рак, і на певний час склав із себе більшу частину офіційних повноважень. Жодних прогнозів щодо повернення монарха до своїх обов’язків у Букінгемському палаці тоді не давали, однак Чарльз III зробив це досить швидко. Уже наприкінці березня король знову почав виходити у світ, а нещодавно вирушив у першу у цьому році закордонну поїздку.

Разом зі своєю дружиною Каміллою король полетів до Австралії – майже на два тижні. Там він уже встиг зустрітися з представниками корінних народів, оглянув військово-морський флот у гавані Сіднея, пообідав із главами урядів країн Співдружності у Самоа і відвідав австралійський парламент у Канберрі. За деякими даними, була у монарха і «неофіційна програма»: він відвідав кількох провідних онкологів країни, щоб поговорити з ними про свій діагноз.

Чарльз і Камілла в Сіднеї. Фото: Getty Images

Переміщаються країною Чарльз III та Камілла з особливою обережністю, і причина тому – не просто стандартний протокол безпеки. Річ у тім, що ще перед початком поїздки королю і королеві пригрозили неприємною зустріччю. За повідомленням видання Daily Mail, подружжя отримало звісточку від чоловіка на ім’я Саймон Доранте-Дей. Він уже давно називає себе позашлюбним сином пари й жадає зустрічі з «батьками».

Саймон Доранте-Дей з дружиною. Фото: Facebook/Simon Charles Dorante-Day

Саймон Доранте-Дей заявив про себе багато років тому і наробив чимало галасу. Він публічно заявив, що Чарльз III та Камілла – його мама і тато, хоча відомо, що спільних дітей у королівського подружжя немає. За словами Саймона, він був зачатий у 1965 році, коли у пари вперше виникли романтичні стосунки. Тоді Каміллі було 18 років, а Чарльзу – лише 17. Сім’я намагалася приховати від широкого загалу «незаконнонароджене» дитя і віддала Саймона Вінфред і Ернесту Боулденам, які працювали у королеви Єлизавети II. А у віці восьми місяців його передали на виховання молодій парі – Карен і Девіду Дей – ті відвезли його до Австралії. При цьому офіційною датою першої зустрічі Чарльза III та Камілли вважається зовсім не 1965, а 1970 рік, коли майбутнє подружжя перетнулося на матчі з поло.

Доранте-Дей у цю версію не вірить і каже, що провів власне розслідування. На його думку, Чарльз III та Камілла познайомилися ще підлітками в 1965-му на похороні Вінстона Черчилля. Так, не дуже романтично, але «така правда життя». Крім того, Саймон Доранте-Дей стверджує, що про факт його народження знала і принцеса Діана, однак їй наказали зберігати мовчання. У чоловіка взагалі свій погляд на історію королівської родини. Справжнім батьком принца Вільяма він називає принца Едварда – молодшого сина Єлизавети II й принца Філіпа.

Через «позашлюбного сина» довелося посилити охорону. Фото: Getty Images

До цього основним доказом спорідненості з Чарльзом III та Каміллою Саймон Доранте-Дей вважав свої фотографії: на його думку, він дуже схожий на батьків, а також зведених братів – принців Гаррі та Вільяма. Однак зараз чоловік надумав перейти до більш рішучих дій і особисто зустрітися з королем і королевою, щоб надати їм більш переконливі «докази» і попросити про текст ДНК. Приїзд монархів в Австралію він вважав справжньою удачею, про що повідомив публічно, після чого до подружжя приставили додаткову охорону.

Навряд чи Саймону Доранте-Дею вдасться зустрітися з «батьком і матір’ю», адже і без нього тур Австралією для Чарльза III видався непростим. Через візит монарха в країні відбулося кілька протестів, а в Канберрі на короля чхнула альпака на прізвисько Гефнер, що стало приводом для появи в Мережі нових мемів.

Король сам винен – почухав тварині ніс. Фото: Getty Images
Ткаченко Валентина

Recent Posts

Затримання представниками ТЦК: як правильно діяти військовозобов’язаним

При затриманні представниками ТЦК не варто чинити опір, але при цьому важливо чітко заявляти про…

7 хв. ago

На вихідних в Україну прийде потепління: яким областям пощастить (карта)

Останні жовтневі вихідні в Україні будуть без дощів, але з температурними контрастами. На заході країни…

15 хв. ago

Краще просто переїхати: жінка знайшла дивну знахідку під килимом у своєму будинку

Жінка вирішила поприбирати під своїм килимом та виявила моторошну знахідку. Вона поділилася нею у соцмережах…

26 хв. ago

Відключення світла – не біда: у скільки обійдеться енергонезалежність будинку

За словами голови Ради Української асоціації відновлюваної енергетики, досягнення повної енергетичної незалежності для приватного будинку…

35 хв. ago

Які парфуми вважаються позбавленими смаку: топ-5 ароматів, які не обирають багаті жінки

Сьогодні світ парфумерії змінюється швидше, ніж будь-коли. Те, що вважалося класикою і обов'язковим атрибутом розкішного…

43 хв. ago

Лавров щось шукав у носі під час виступу Путіна на БРІКС (відео)

Глава російського міністерства закордонних справ Сергій Лавров колупався у носі під час виступу кремлівського диктатора Володимира Путіна…

50 хв. ago