В Узбекистані вчителька побила учня за прохання вести урок російською

В Узбекистані вчителька російської мови побила учня за прохання вести урок російською. Про це повідомляє Nuz.uz із посиланням на дитячого омбудсмена країни.

Інцидент стався 23 вересня під час уроку російської мови у шостого класу в одній із шкіл Ташкента. На відео помітно, як жінка підходить до школяра, хапає його за сорочку і силоміць висмикує з-за парти, штовхає до дошки та б’є по обличчю. Весь цей час між ними відбувається діалог на підвищених тонах.

Як додало Nuz, за підсумками інциденту класна керівниця вимагала від дитини публічно вибачитися перед учителькою, за те, що вона побила його. 

Дитина все розповіла батькам, проте замість вибачень від вчительки вони почули, що «Узбекистан – це країна для узбеків, а решта нехай їде». Пізніше батьки звернулися до поліції. Місцева влада повідомила, що вчительку запросили на роботу до школи з випробувальним терміном, інцидент стався в її перший робочий день.

Представники уповноваженої з прав дітей додали, що МВС та міністерство дошкільної та шкільної освіти проводять перевірку інциденту, а обмудсмен взяла ситуацію під контроль.

До слова, у трьох містах Фінляндії хочуть закрити фінсько-російську Школу Східної Фінляндії через нібито потенційну загрозу національній безпеці. 

Романчук Микола

Recent Posts

Таємнича субстанція, якою вкриті 3600-річні мумії, виявилася найдавнішим сиром у світі

Таємнича біла субстанція, розмазана по головах і шиях 3600-річних мумій у Китаї, виявилася найдавнішим сиром у світі.…

1 хв. ago

Жінка купила на розпродажі втрачену валізу й подумати не могла, що на неї чекає (фото)

Британська блогерка Ребека Баррон, яка називає себе мисливицею за знижками, купила на розпродажі чужу валізу, загублену в…

4 хв. ago

Загальна мобілізація: хто підлягає призову та як довго триватиме

З початку широкомасштабної війни в Україні триває загальна мобілізація, яка разом з воєнним станом регулярно…

9 хв. ago

Замість омлету і пиріжків: апетитний перекус з лаваша і кількох яєць (відео)

Прості рецепти, покликані спростити кулінару життя — це завжди гарна ідея. Нещодавно ми розповідали, як…

18 хв. ago

Почалися масові скарги: в Україні перевантажено суди через вручення повісток

В Україні розпочалися перші проблеми, пов’язані із розсилкою повісток громадянам від територіальних центрів комплектування. Суди перевантажені через…

22 хв. ago

Цукерберг хоче створити Codec-аватари людей для віртуальної реальності

Компанія Meta хоче створити Codec-аватари – це максимально реалістичні аватари людей для віртуальної або доповненої реальності. Марк…

24 хв. ago