Нашестя равликів розміром з щурів нажахало цілі міста (фото, відео)

Два роки тому у деяких районах Флориди виявили равликів-вбивць. Деякі частини штату досі перебувають на карантині через небезпеку. Деталями 24 вересня поділились у Daily Star.

Африканські сухопутні равлики можуть переносити легеневого паразита, який викликає у людей менінгіт. Через вторгнення цих небезпечних молюсків з 2022 року у Флориді запроваджений суворий карантин.

Департамент сільського господарства та споживчих послуг Флориди підняв тривогу через наявність шкідників у місті Нью-Порт-Річі, і вже наступного дня там розпочався карантин. Місцевим мешканцям заборонили вивозити будь-які рослини, землю, сміття, відходи, компост та будівельні матеріали. Нині на карантині залишаються три округи — Бровард, Лі та Паско.

“Гігантський африканський сухопутний равлик є одним із найшкідливіших равликів у світі та споживає щонайменше 500 різних видів рослин”, — повідомляли у департаменті.

Фото африканського сухопутного равлика Фото: Скрін відео

Такі равлики можуть нашкодити сільському господарству та природним середовищам існування, створюючи загрозу тропічним і субтропічним екосистемам. У Флориді небезпечних молюсків знищували вже двічі — у 1969 та 1975 роках. Останнє зафіксоване виявлення до нашестя — у 2011 році в окрузі Маямі-Дейд. Тоді небезпека була ліквідована, але, як виявилось, ненадовго.

Равлики-гіганти швидко розмножуються, відкладаючи до 1200 яєць на рік. Через відсутність природних хижаків їхнє викорінення перетворюється на серйозну проблему.

Тривалість життя африканських сухопутних равликів сягає дев’яти років, а максимальний розмір відповідає за довжиною руці дорослої людини. Для боротьби з ними Міністерство сільського господарства США використовує пестицид, відомий як метальдегід.

Мета карантину — зупинити розповсюдження небезпечних равликів на ще більшу територію. Департаменту вдалося навіть отримати ордери на доступ до деяких будинків, власники яких не давали дозволу на хімічну обробку.

Фото з місця подій Фото: Скрін відео

За законами Флориди африканський сухопутний равлик — шкідник рослин. Тримати такого вдома у штаті суворо заборонено.

Романчук Микола

Recent Posts

Ціни на вживані авто зі США ідуть униз: які моделі здешевшали найбільше (фото)

Вживані авто зі США дешевшають упродовж останнього року. Після різкого злету цін у минулі роки американський…

3 хв. ago

Чоловіки спіймали одну з найрідкісніших риб у світі: чому це поганий знак (фото)

Двоє австралійців під час прогулянки на острові Топ-Енд виловили одну з найрідкісніших риб у світі.…

6 хв. ago

Сила магнітної бурі виросла до 7 балів: коли вона завершиться

На нашій планеті наразі тримається сильна магнітна буря. Астросиноптики кажуть, що вона, ймовірно, спричинена сонячним вітром,…

38 хв. ago

Молоко, м’ясо, хліб: виробники різко підняли ціни на найважливіші продукти

У серпні 2024 року спостерігалося значне зростання оптових цін виробників промислової продукції. Порівняно з аналогічним…

43 хв. ago

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Українське законодавство чітко регулює питання реєстрації місця проживання, і за порушення цих правил передбачені штрафи.…

45 хв. ago

В реєстр Оберіг хочуть автоматично вносити дані про стан здоров’я військовозобов’язаних

До Закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» внесуть зміни, якими знімуть гарантії медичної таємниці…

1 годину ago