Після арешту Дурова: чиновникам Кремля наказали видалити листування в Telegram

За даними джерел журналістів, нова рекомендація стосується як співробітників силових відомств, так і представників Міноборони, адміністрації президента та уряду. При цьому низка чиновників ще не чули про нововведення.

Після затримання підприємця і засновника Telegram Павла Дурова російським чиновникам прийшло доручення видалити всі службові листування в месенджері. Про це повідомляє російське медіа Baza.

Джерела журналістів розповіли, що йдеться про співробітників низки силових відомств, а також чиновників адміністрації президента й уряду Росії. Цю вказівку було видано і вищим чиновникам із Міністерства оборони РФ і низці великих бізнесменів.

“Російським чиновникам прийшло доручення видалити службові листування в Telegram. Водночас частина опитаних “Базою” чиновників заявила, що їм вказівки про видалення листувань не надходили. Утім, на такі вказівки від начальства вони очікують уже в прийдешній понеділок-вівторок”, — ідеться в повідомленні.

У Baza нагадали, що після затримання Павла Дурова французькі спецслужби мають намір домогтися доступу до листування в Telegram, яке пов’язане зі злочинними співтовариствами, а також санкційними компаніями та особами.

Нагадаємо, 25 серпня повідомлялося, що ввечері суботи у Франції затримали Павла Дурова. Його звинувачують у відмові від співпраці щодо злочинів, скоєних завдяки месенджеру Telegram. Росіянин оголошений у Франції персоною “нон ґрата” і йому загрожує до 25 років ув’язнення.

Пізніше в РНБО пояснили “істерику” РФ через затримання Павла Дурова. Москва незабаром отримає звинувачення в управлінні обігом наркотиків у Європі, писав голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. Крім того, зруйнується шпигунська мережа, яка координується через месенджер Telegram.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла: поради експертів

Мешканцям багатоквартирних будинків варто подбати про автономне живлення насосної групи, яке забезпечить подачу тепла і…

1 хв. ago

Зсув ґрунту спричинив 200-метрове цунамі, яке 9 днів розхитувало Землю: його чули вчені на всій планеті

У вересні 2023 року вчені виявили таємничий сейсмічний сигнал, який тривав дев’ять днів поспіль. Міжнародна команда експертів…

12 хв. ago

З “Газпрому” хочуть здерти останнє: у компанії можуть відсудити десятки мільярдів

Російський газовий монополіст "Газпром" порушив умови постачання газу до Європи і тепер може заплатити за…

21 хв. ago

Жінка продала все заради круїзу навколо світу: зрештою, її «викинули» з корабля (фото)

Американка Дженні Фенікс, розлучена мама двох дітей з Флориди, продала майже все своє майно, щоб…

42 хв. ago

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

51 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

1 годину ago