У Саудівській Аравії будують “‎хмарочос”‎-мегаполіс‎: вже загинули тисячі людей, – ЗМІ

Тисячі робітників щороку гинуть під час будівництва футуристичного “‎хмарочоса”‎-мегаполіса‎ The Line у Саудівській Аравії.

Як повідомляє Daily Mail, мова йде про робітників-мігрантів, які страждають через систематичні порушення умов праці. За даними журналістів, з 2016 року загинула 21 тисяча працівників (не зовсім зрозуміло, як саме отримали таку цифру). 

Один з робітників, який два роки займався будівництвом тунелю для швидкісних поїздів, розповів репортеру британського каналу ITV, що він регулярно працює до 16 годин на день. Інші робітники повідомили, що працюють до 84 годин на тиждень – набагато більше, ніж передбачає законодавство. Працівники скаржаться на те, що часу на відпочинок дуже мало.

“‎Саудівська Аравія не дуже дбає про громадян інших країн. До нас ставляться як до жебраків”.

Більше деталей щодо будівництва The Line телеканал ITV оприлюднить у документальному фільмі Kingdom Uncovered: Inside Saudi Arabia, який вже скоро побачить світ. 

The Line – лінійне “розумне” місто, яке будують в провінції Табук. Це частина проекту Saudi Vision 2030 – програми, направленої на зменшення нафтозалежності Саудівської Аравії. Вона стартувала у 2016 році. 

Як заявлялось раніше, місто повинно бути завдовжки 170 км. Передбачається, що в ньому не буде автомобілів. Основу The Line повинні складати дві дзеркальні стіни, між якими будуть розташовані інші споруди. 

Зазначимо, що раніше проект вже підвергали критиці: зокрема, через його впливу на довкілля, а також сумніви щодо технологічної та економічної життєздатності.

Романчук Микола

Recent Posts

Збиття Іл-76 у Судані: Reuters повідомив, хто міг бути на борту літака

На літаку Іл-76, який бійці Сил швидкого реагування 21 жовтня збили в Судані, міг летіти…

4 хв. ago

Обіймався з Лукашенком та кланявся Путіну. Генсек ООН зганьбився на саміті БРІКС

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерреш взяв участь у саміті БРІКС, який проходить у Росії.…

12 хв. ago

Опитування показало, на яких продуктах українці економлять найбільше

Українці найбільше економлять на кондитерських виробах, рибі та морепродуктах. Про це стало відомо з опитування компанії Gradus…

23 хв. ago

У Південній Кореї вирує епідемія самотності. Держава виділила мільйони на боротьбу

Щороку тисячі південнокорейців помирають на самоті, а їхні тіла знаходять за дні та тижні після…

32 хв. ago

Робила чоловіків “інвалідами” за 3 тис доларів. У Львові затримали лікаря

Співробітники правоохоронних органів затримали на Львівщині лікарів, які допомагали військовозобов’язаним чоловікам ухилитися від військової служби.…

40 хв. ago

У Путіна може бути хвороба Паркінсона: ексглава Мі-6 прокоментував чутки

Владіміру Путіну, небезпідставно, приписували чимало хвороб. За деякими даними, у диктатора може бути хвороба Паркінсона.…

47 хв. ago