У Польщі затримано організаторів каналу нелегальної міграції, серед них є українці

11 організаторів незаконного перетину польського кордону з Білорусі затримали прикордонники. Затримані були причетні до організації переправлення мігрантів з території Росії та Білорусі до країн Західної Європи. Серед затриманих – громадяни України, Білорусі, Польщі та Росії, повідомляє RMF24.

Цю масштабну операцію співробітники Підляського відділу Прикордонної служби Польщі провели минулого тижня  у співпраці з Європолом.

У рамках операції було здійснено обшуки в 11 помешканнях та понад десятку транспортних засобів, якими користувалися затримані, під час яких вилучено, зокрема, засоби зв’язку, комп’ютери, документи та 80 000 злотих готівкою.

Одинадцятьом затриманим, серед яких були громадяни України, Білорусі, Польщі та Росії, були пред’явлені звинувачення в організації перетину кордону Республіки Польща незаконним способом. Шістьох осіб було попередньо заарештовано. 

Повідомляється також, що група відповідальна за нелегальне перевезення щонайменше 600 мігрантів з білоруського кордону до Західної Європи.

Романчук Микола

Recent Posts

Ваша пенсія під загрозою: який стаж можуть не зарахувати

Деякі українці можуть зіткнутися з тим, що їхній трудовий стаж не зарахують при нарахуванні пенсії,…

4 хв. ago

Кім Чен Ин продав своїх солдатів: Південна Корея зробила гучну заяву

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин продав свою армію РФ для незаконної агресивної війни проти України. Солдати Кім…

13 хв. ago

Росіяни “просочуються” в Селидове: в НГУ показали відео боїв

Групи піхоти армії РФ намагаються просочуватися в місто Селидове Донецької області зі східних околиць, але українські захисники…

21 хв. ago

Чарльзу III та Каміллі загрожує небезпека: королівська охорона переведена в стан підвищеної готовності

Британські королівські служби безпеки перебувають у стані підвищеної готовності та пильно оберігають Чарльза та Каміллу, які наразі перебувають…

30 хв. ago

Фінляндія назавжди закрила два КПП на кордоні з РФ

Прикордонна служба Фінляндії остаточно закрила тимчасові пункти перетину кордону в Ліексанському районі "Інарі" та "Париккала" – там…

39 хв. ago

Ухилянтам приготували заочні штрафи: ТЦК навіть не шукатиме

Якщо ви отримали "заочний штраф" від ТЦК, важливо знати, що держава може примусово стягнути гроші…

47 хв. ago