Співав у клубі: чиновник не ходив на роботу, але 10 років отримував зарплату та премії

Тайського урядовця звинуватили в тому, що він протягом десяти років отримував зарплату та премії, не відпрацювавши жодного робочого дня. Це викликало широке обговорення щодо процвітання корупції у державному секторі країни. Про це пише видання South China Morning Post.

Чиновник, ім’я якого не розголошується, обіймав посаду в Департаменті запобігання та пом’якшення наслідків стихійних лих у провінції Анг Тонг у центральному Таїланді.

Як вдалося встановити, він не ходив на роботу, адже був зосереджений на кар’єрі співака у нічному клубі. Після цього в нього не вистачало енергії повноцінно виконувати прямі обов’язки.

Іноді чиновника викликали в офіс для отримання доган та підписання документів на вимогу мера задля уникнення додаткових службових перевірок.

Про факт зловживання стало відомо після публікації на форумі Watchdog, присвяченому викриттю урядових правопорушень, на який підписано понад 1,1 мільйона користувачів.

Чиновник співав у нічних клубах Фото: Pexels

Місцева влада ніяк не відреагувала на це викриття, тож досі незрозуміло, чи покарають недбалого працівника. Згідно із законодавством Таїланду, особам, причетним до корупції, загрожує від одного до 10 років ув’язнення і штрафи в розмірі від 2 000 до 20 000 бат (від 60 до 600 доларів США).

До речі, у цій країні працює близько 1,68 мільйона державних службовців. Колись робота в цьому секторі була популярною серед молоді завдяки фінансовій безпеці та пристойному соціальному пакету, однак в останні роки ця тенденція пішла на спад.

Романчук Микола

Recent Posts

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Українські вкладники можуть зіткнутися з істотним підвищенням податкового навантаження на депозити, якщо військовий збір буде…

11 секунд ago

У мережі помітили перші повістки у ТЦК від “Укрпошти”: як вони виглядають

У мережі помітили перші повістки від ТЦК, які були надіслані поштою. Стверджується, що їх бачили у…

5 хв. ago

Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки “на удачу”

Знаменитий геотермальний басейн Єллоустонського національного парку в США під назвою "Морнінг Глорі" ("Morning Glory"), як…

13 хв. ago

Підкинули свинячі голови та облили фасад кров’ю: деталі нападу на біженців у Німеччині

У Німеччині, куди з початку повномасштабного вторгнення Росії також їдуть громадяни України, стався напад на…

17 хв. ago

Зачепило щось величезне: на каноїстів в озері Лох-несс напала невідома істота (фото)

Мисливці за Лохнеським чудовиськом знову загорілися надією після чергової загадкової зустрічі на знаменитому озері Лох-Несс. Батько і…

37 хв. ago

Зарплати чиновників ростуть попри війну: хто отримує найбільше

У проєкт бюджету України на 2025 році передбачено збільшення виплат для деяких державних органів. Найбільше отримають…

43 хв. ago