Авіакомпанія внесла до “чорного списку” пару туристів, які почали сварку через відкидні сидіння

Гонконгська авіакомпанія Cathay Pacific заборонила парі з Гонконгу літати на своїх рейсах після того, як вони влаштували сварку з пасажиркою з материкового Китаю через її відкинуте сидіння.

Як пише BBC, молода жінка поскаржилася в китайській соціальній мережі Xiaohongshu, що під час польоту з Гонконгу до Лондона 17 вересня на неї напала пара, яка сиділа позаду неї, після того, як вона відкинула спинку свого крісла.

За її словами, чоловік і дружина середніх років звинуватили її в тому, що вона заважає їм дивитися телевізор на борту літака, і попросили її випрямити сидіння. Коли вона відмовилася, дружина витягнула ноги і поклала їх на підлокітник її сидіння, а потім почала ображати її кантонським діалектом китайської мови і плескати по руці.

При цьому чоловік, який сидів прямо за нею, “люто штовхав” спинку її сидіння, додала жінка.

На підтвердження своїх слів дівчина показала відео, на якому було видно, як її сидіння вібрує. В іншій сцені дружина показала постраждалій середній палець.

Потім жінка звернулася по допомогу до бортпровідника, який порадив їй випрямити сидіння: “Я була в шоці, тому що це був не час їжі, а бортпровідник хотів, щоб я пішла на компроміс. Я відхилила пропозицію”.

Кілька пасажирів, які стали свідками інциденту, розкритикували поведінку пари з Гонконгу та заступилися за дівчину. У підсумку бортпровідник запропонував китаянці інше місце, уточнює CNN.

Пізніше в авіакомпанії Cathay Pacific заявили, що додали пару до свого списку осіб, яким заборонено польоти, заявивши, що в них “сувора політика нульової терпимості” до поведінки, яка демонструє неповагу до попутників.

Пост китаянки викликав неоднозначну реакцію в мережі.

“Якщо їм потрібно більше місця, вони повинні були заплатити за місця в першому класі”, – написала одна людина.

Тим часом кілька коментаторів поспішили захистити репутацію Гонконгу, один із них сказав: “Більшість людей у Гонконзі добрі, ця пара – виняток”.

Інцидент також викликав бурхливу суперечку про те, чи є відкидання сидіння в літаку прийнятною практикою. Кілька користувачів сказали, що це має бути прийнятно, враховуючи, що можливість відкидання – вбудована функція сидінь. Інші заперечували, що пасажири позаду можуть відчувати дискомфорт, якщо люди, які сидять спереду, відкидають сидіння занадто далеко назад.

Романчук Микола

Recent Posts

Українську співачку тягне до росіян, готова навіть народити дитину

Появу співачки Аліни Гросу (Grosu) на заході мера міста Нью-Йорк, а також її нібито новий титул активно…

3 хв. ago

Від Висоцького до Гоголя: в Одесі знесуть одразу 19 памʼятників

В Одесі демонтують одразу 19 памʼятників, що повʼязані з російською та радянською історією та культурою.…

14 хв. ago

Західні союзники сигналізують РФ, що не будуть посилювати Україну і готові говорити з Путіним

За інформацією Bloomberg, західні офіційні особи намагалися знизити очікування щодо плану припинення війни, який президент Володимир Зеленський представляє…

26 хв. ago

Удосконалиться порядок ведення військового обліку? У Раді з’явився законопроєкт

У Верховній Раді з'явився законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».…

32 хв. ago

Десятки мільйонів до кінця року: уряд виділив шалені кошти на розсилку повісток

Кабінет міністрів України виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця…

48 хв. ago

Американські експерти назвали кращі бюджетні авто: ТОП-10 моделей

Відоме американське видання Consumer Reports склало список з десяти найкращих бюджетних автомобілів. З ним можна ознайомитись…

51 хв. ago