У Кенії п’ятьох правоохоронців судитимуть за сприяння втечі «кенійського вампіра»

У столиці Кенії, Найробі, п’ятьох правоохоронців притягнуть до суду за підозрою у сприянні втечі серійного вбивці з поліцейської дільниці. Як повідомляє видання Bild, місцеве розслідування підтвердило, що втеча стала можливою завдяки допомозі зсередини.

Сумнозвісний злочинець, відомий як «кенійський вампір», разом із дванадцятьма іншими ув’язненими втік 20 серпня, прорізавши дротяний паркан. Злочинця заарештували у липні після того, як неподалік від поліцейської дільниці знайшли понівечені тіла жінок.

З моменту втечі поліція активно розшукує всіх втікачів. Місцеві мешканці були шоковані, коли на сміттєзвалищі знайшли мішки з останками, через що біля місця злочину зібрався розлючений натовп. Поліції довелося застосувати водомети і стріляти в повітря, щоб розігнати людей.

Недовіра до правоохоронців у бідних районах Найробі лише зростає, особливо через часті зникнення активістів після протестів проти уряду. Правозахисники підозрюють, що до цих викрадень причетна поліція.

Після арешту підозрюваного слідчі назвали його «вампіром» і «психопатом». На допитах чоловік зізнався у вбивстві 42 жінок протягом останніх двох років. Жертвами були жінки віком від 18 до 30 років, а злочини мали схожий характер.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

14 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

23 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

30 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

35 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

41 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

52 хв. ago