ІДІЛ взяла відповідальність за напад з ножем у Німеччині, – Reuters

У суботу, 24 серпня, угруповання “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за напад з ножем у Золінгені (Німеччина), в результаті якого троє людей загинули і вісім отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters.

Бойовики з цього приводу виступили із заявою, в якій повідомили, що атака була здійснена одним з її членів “як помста за смерть мусульман у Палестині та інших місцях”.

При цьому Reuters зазначило, що угруповання не надало жодних доказів і поки що неясно, наскільки темними були відносини між “Ісламською державою”, яка нападала і так звана.

Відомо, що поліція веде розшук нападника. Вони заявили, що затримали 15-річного підлітка та розслідують, чи пов’язана ця людина з нападником.

При цьому Маркус Касперс, співробітник прокуратору Дюссельдорфа, заявив, що влада розглядає напад як можливий терористичний акт, оскільки жодних інших мотивів не було, а жертви, судячи з усього, не були пов’язані між собою.

Що сталося

Нагадаємо, що вчора, 23 серпня, в німецькому місті Золінген невідомий напав із ножем на відвідувачів фестивалю, присвяченого 650-річчю міста. Для пошуку нападника поліція підняла в повітря вертольоти.

Наразі відомо про трьох загиблих і вісім постраждалих. Видання Associated Press повідомляло, що згідно з наявними даними, нападник діяв хаотично.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

5 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

20 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

35 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

50 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

60 хв. ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago