Польща очікує на нову хвилю біженців з України: названо причину

Влада Польщі попередила про можливий наплив біженців з України після того, як російські війська посилили атаки по енергетичних об’єктах.

Видання Bloomberg пише, що цього року Кремль посилив удари по енергосистемі України, що призвело до відключення електрики для домогосподарств і промислових підприємств. З березня діє режим нормування електроенергії, і в деякі дні вона подається лише на кілька годин.

“У нас є дуже чіткі сигнали про те, що через російську агресію восени і взимку може бути великий приплив біженців”, – заявив Даріуш Марчинський, директор департаменту МВС із захисту цивільного населення та управління надзвичайними ситуаціями.

Від початку війни, за даними прикордонної служби, понад 18 мільйонів українців перетнули кордон Польщі. Трохи менше ніж 1 мільйон вирішили залишитися в країні, чимало з них знайшли роботу або відкрили власний бізнес.

Проблеми зі світлом в Україні – останні новини

Президент Володимир Зеленський шукає інвестиції для будівництва 1 гігавата децентралізованих генерувальних потужностей у найближчі місяці. На знак підтримки Києва Польща і Молдова заявили раніше в липні, що шукають способи допомогти Україні зміцнити свою енергетичну безпеку.

Польща обговорює план, який дасть змогу електрику відправляти в Україну, використовуючи наявні з’єднання. Молдова працює над планом виробництва електроенергії на своїй території з використанням українського газу, хоча цей проект технічно складний і, найімовірніше, не може бути розпочато до зими.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

43 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

44 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

45 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

56 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

58 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

59 хв. ago