Китай може стати великим переможцем у війні з Україною, – The Atlantic

Китай може стати “великим переможцем” у війні з Україною. Про це пише журналіст The Atlantic Майкл Шуман.

За його словами, вторгнення Путіна в Україну дало лідеру Китаю Сі Цзіньпіну спосіб спричинити проблеми Заходу та зробити Москву залежною.

“Рік тому китайський лідер Сі Цзіньпін сказав президенту України Володимиру Зеленському, що “Китай завжди стоїть на боці миру”. Але Китай був зовсім не в стороні від нещодавнього міжнародного саміту, спонсорованого Швейцарією, який зібрався для пошуку мирного вирішення війни Росії проти України. Відсутність Китаю стала ще більш помітною через чудове шоу, яке Пекін влаштував із посередництва у врегулюванні конфлікту”, – зазначає автор.

Він вважає, що Сі Цзіньпін “безкоштовно розвантажує ту саму очолювану США систему глобальної безпеки, яку він сподівається знищити, щоб замінити її світовим порядком, орієнтованим на Китай”.

“Він може залишити важку роботу щодо вирішення української кризи Вашингтону, використовуючи це в інтересах Китаю. Наразі такий підхід виглядає настільки ж ефективним, наскільки й цинічним. Якщо Путін переможе у своїй війні, Сі матиме партнера, який здобуде перемогу над ненависним Заходом і сприятиме глобальній владі авторитарних режимів. Навіть якщо Путіну не вдасться забезпечити такий відвертий тріумф, Сі допоміг би Росії виснажити військові та фінансові ресурси США та їхніх союзників, одночасно підтягнувши ослаблену, але багату ресурсами країну Путіна ближче до орбіти Китаю”, – йдеться у матеріалі.

Автор зазначає, що політика Сі є “найхолоднішою реальною політикою”, при цьому найсуттєвіша перемога може бути в Україні.

“Вважається, що у війнах немає переможців, але жадібні до влади та безпринципні люди можуть скористатися стражданнями для досягнення власних інтересів. Пекін може стати великим переможцем від поразки Києва”, – резюмує оглядач.

Ольга Степанова

Recent Posts

У КНДР хочуть створити свій аналог НАТО і заговорили про “червоні лінії”

Наразі незрозуміло, чи справді КНДР зібралася створювати альянс, чи просто вкотре кидається гучними заявами. КНДР…

4 хв. ago

ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців: роз’яснення юриста

Представники ТЦК отримають особисті дані військовозобов'язаних чоловіків – їх нададуть міграційна та податкова служби. Стало…

10 хв. ago

У Болгарії обрали патріархом православної церкви прихильника Москви

Православна церква Болгарії у неділю, 30 червня, обрала нового патріарха. Ним став 52-річний митрополит Відинський Даниїл, який…

16 хв. ago

США перевели у стан підвищеної бойової готовності свої військові бази у Європі: яка причина

Сполучені Штати цими вихідними перевели у стан підвищеної бойової готовності кілька своїх військових баз у…

24 хв. ago

Податкова дізнається про всі закордонні рахунки українців

Вже незабаром вітчизняні податківці матимуть інформацію про всі закордонні рахунки українців. Податкова отримуватиме дані від…

30 хв. ago

Цього чоловіка точно не очікували: як тепер посилатимуть “повістки з сюрпризом”

У військовозобов'язаних залишається менше часу на оновлення облікових даних. Зробити це можна особисто у ТЦК…

36 хв. ago