Папуга два дні героїчно відбивався від голодних яструбів, щоб повернутися додому

Домашній папуга, якого звуть Самба, дивом вижив після того, як провів два дні на високому 12-метровому дереві, відбиваючись від атак голодних яструбів. Про це пише видання CBS News.

Власник птаха Джуліо Феррарі з Північного Техаса (США) розповів, що його 15-річний каталінський ара під час фотосесії в Льюісвіллі злякався пориву вітру та сховався в гілки. Рятувальники намагалися дістатися до нього за допомогою драбин, але птах щоразу відлітав все вище і вище, щосили відбиваючись від численних нападів яструбів, які намагалися спіймати його.

Біля основи дерева Феррарі залишив ліхтарик, воду та записку для тих, хто проходитиме повз. У тексті йшлося: “На це дерево злетів мій папуга. Якщо ви можете допомогти, будь ласка, зателефонуйте”.

Врятувати птаха допомогла журналістка місцевого телеканалу Кароліна Вандергрифф, яка знімала сюжет про цю історію й дала Феррарі пачку чипсів, щоб привернути увагу його домашнього улюбленця. Почувши шурхотіння обгортки, Самба відразу прилетів до рук свого господаря.

“Таке відчуття, наче моя душа повернулася до тіла. Коли це сталося, я погано спав, майже не їв. Це було дуже важко. Виснажений як фізично, так і морально”, — зізнався Джуліо.

На знак возз’єднання хазяїн пригостив Самбу його улюбленою стравою — манговим морозивом. Після пережитого пригод папугу оглянув ветеринар. Зараз пернатий в цілковитій безпеці й відпочиває вдома.

Варто зазначити, що уже це не перший випадок, коли Самба тікав від господаря. У 2012 році він уже робив подібну триденну мандрівку, про яку також розповідали в телевізійних новинах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

11 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

27 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

36 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

49 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

59 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago