На Заході визнали поразку: що довів Путін завдяки саміту БРІКС у Казані

Саміт БРІКС, який у ці дні проходить у Росії, має величезне значення для балансу глобальних сил і майбутнього України. Організований путінським режимом захід не став рядовим, а має знаковий характер. До того ж відіграє роль, що вона проходить у російській Казані – території, яку свого часу росіяни анексували, як і український Крим. Про це пише “Telegraph”.

Автори матеріалу зазначають, що Росія хоч і втратила десятки тисяч людей у війні проти України, але, як свідчить її кривава історія, вона має безмежну спроможність до страждань.

Журналісти з розумінням ставляться до гніву Києва щодо того, що генсек ООН Гутерріш погодився прибути до Казані. Українська влада чудово розуміє, до чого це все веде.

В ООН виправдовуються, що генеральний секретар послідовно критикував події Росії. Зокрема він заявляв, що агресія Москви в Україні створює “небезпечний прецедент” для світу. Однак у такому разі незрозуміло, навіщо їхати на саміт Путіна. У виданні додали, що Гутерріш та ООН також “зайняти морально амбівалентну позицію щодо близькосхідного конфлікту” і назвали її благодійною.

При цьому Путін виставляє себе представником постколоніалізму.

“Але чим ще є спроба окупації України, як не імперіалістичною авантюрою? Але такі тонкощі не помічають країни, які прагнуть подразнити Захід і показати, що його закони вже не діють так далеко, як раніше”, — підсумовує видання.

Романчук Микола

Recent Posts

До армії візьмуть не всіх: кого не торкнеться мобілізація і ТЦК

В Україні не підлягають мобілізації військовозобов’язані громадяни, які мають ожиріння, цукровий діабет або інші захворювання…

2 хв. ago

В Україні від початку року викрали сотні авто: які машини крадуть найчастіше

Від початку 2024 року в Україні викрали 765 авто, що є найнижчим показником від початку великої…

11 хв. ago

“Поповнення у списку страшилищ”: у мережі висміяли новий пам’ятник Сталіну в Росії

Кумедний бюст радянського диктатора Йосипа Сталіна з'явився в Ставропольському краї РФ у станиці Галюгаєвській. Фото…

20 хв. ago

Емінем і Обама підтримали Гарріс на виборах

Американський репер Емінем та колишній президент США Барак Обама підтримали Камалу Гарріс на передвиборчому мітингу демократів. Артист…

28 хв. ago

7 найвпливовіших жінок, які змінили усе 20 сторіччя

У ХХ столітті жінки зіграли ключові ролі в політиці, науці, мистецтві та суспільному житті, залишивши…

39 хв. ago

Залишилися тільки взуття та гаманець. У Єллоустоуні чоловік упав у гаряче джерело

У національному парку Єллоустоун сталася трагедія: 23-річний чоловік загинув, впавши в одне з численних гарячих джерел. Незважаючи на попереджувальні знаки і…

46 хв. ago