Чоловік вийшов із коми, втративши 40 років спогадів: він переконаний, що йому 24 (фото)

68-річний італієць, якого збила машина і який опинився в комі, втратив майже 40 років спогадів.

Про це пише IL Messaggero.

2019 року Лучано Д’Адамо став жертвою наїзду і після виходу з коми останнє, що він пам’ятав, – як вийшов зі свого будинку в Римі 1980 року.

Разом із ним у лікарні були його син і дружина, яких він не впізнав, оскільки він пам’ятав лише ті часи, коли готувався одружитися зі своєю дівчиною, і він не знав, хто ця жінка з ним. Він більше не пам’ятав подружнього життя з нею, а також не пам’ятав, який він має вигляд, намагаючись зрозуміти, що чоловік у його відображенні – це він сам.

Прокинувшись, перше, що він зробив, це запитав у медсестри, чи можна зателефонувати матері, але не впізнав пристрій, який йому дали, оскільки 1980 року мобільні телефони ще не були поширені.

Лучано Д’Адамо у молодості

Він також не пам’ятав, що його матір померла, і йому довелося пристосовуватися до всіх подій з родиною та друзями, які відбулися між 1980 і 2019 роками.

Звичайно, технологічний прогрес останніх декількох десятиліть потребував багато роботи, щоб наздогнати його, і Лучано був приголомшений, коли їхав у машині, яка мала карту на екрані і підказувала, коли повертати.

“Час від часу я зустрічаю когось, хто вітається зі мною”, – розповів чоловік в інтерв’ю. “Це напевно старий друг, але я не знаю, хто це, проте з доброти вдаю, що впізнаю його і відповідаю взаємністю. Іноді я кажу, що хотів би політати літаком, хоча ніколи цього не робив. Дружина каже мені: “Про що ти говориш? Ми ж були разом у Парижі”. А я відповідаю: “Ти там була, а я ні”.

Лучано Д’Адамо

Відколи він вийшов з коми після того, як його збила машина, він працює з лікарями, щоб навчитися знову соціалізуватися і спробувати заповнити прогалини в пам’яті, які він втратив.

Романчук Микола

Recent Posts

Білорусь оголосила дату виборів президента

Центральна виборча комісія Білорусі оголосила, що наступні вибори президента відбудуться вже 26 січня 2025 року. Про це повідомляє Reform.news.…

2 хв. ago

Аромати, що вражають: які парфуми обрати жінці на 2025 рік

Кожна жінка обожнює парфуми, оскільки вони відображають індивідуальність. Запах передає настрій та стиль людини, тому…

11 хв. ago

Нові правила проходження ВЛК? Що підготували ТЦК

Під час проходження ВЛК медичний персонал суворо дотримується певних норм, оскільки за перебігом процедури часто…

20 хв. ago

Путіна принизили під час саміту БРІКС (ВІДЕО)

Російський диктатор Володимир Путін змушений був чекати на лідера Китаю Сі Цзіньпіна перед спільними переговорами…

28 хв. ago

Пенсії можуть скасувати у 2025 році: які категорії пенсіонерів залишаться без виплат

Уряд України розглядає можливість зупинення виплати пенсій окремим категоріям пенсіонерів у рамках оптимізації бюджетних видатків.…

39 хв. ago

Військовий збір підняли до 5%: на скільки ж зростуть зарплати військових

Після підвищення військового збору до 5%, багато хто почав хвилюватися про те, як це позначиться…

48 хв. ago