Часті землетруси та будівлі вздовж річки: як живуть у найвужчому місті світу

Місто Яньцзінь розташоване в китайській провінції Юньнань і є найвужчим у світі. У ньому будівлі розташовані між двома горами та вздовж річки, а жителі стикаються з ризиком виникнення сильних землетрусів, пише Express.

Американський блогер Дрю Бінскі вирушив до Яньцзіня, щоб вивчити це незвичайне місто. Попри його малу ширину, в ньому проживають 450 000 жителів.

Деякі будинки в Яньцзіні чіпляються за схили скель. Є місця, в яких смуга будівель стає настільки вузькою, що її ширина становить лише 30 метрів.

Головна дорога в Яньцзіні йде вздовж русла річки. По обидва боки розташовані смуги будівель, а в найширшому місці ширина міста становить 300 метрів.

Блогер пожартував, що в цьому місті важко заблукати. Також він зазначив, що Яньцзін має особливу чарівність через унікальне географічне середовище.

У міста є й серйозна проблема – високий ризик землетрусів. Річ у тім, що будівлі встановлені на палях, а ґрунт нестабільний. Крім цього під час сильних повеней підвищується рівень води.

У 2006 році в окрузі Чжаотун, в якому розташований Яньцзінь, стався землетрус магнітудою 5,1. Унаслідок стихії обвалилися близько 6000 будинків і загинули 22 особи.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Мобілізованим дадуть більше часу: ЗСУ заявили про нововведення

Після мобілізації військовозобов'язані направляються до навчальних центрів ЗСУ, де проходять базову підготовку. Якщо раніше вона…

7 хв. ago

Ізраїль підтвердив ліквідацію нового лідера Хезболли

Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що 4 жовтня в результаті авіаудару по Бейруту було вбито голову…

19 хв. ago

“Сюрприз” до новорічних свят: ще одна комунальна послуга зросте у ціні

Із листопада деякі жителі України побачать підвищення тарифів на вивезення побутових відходів. Подробицями в ефірі місцевого телеканалу…

28 хв. ago

Елітні маєтки, квартири та офіси: рідня заступника Кличка шокувала статками

Елітні маєтки, квартири та офіси – журналісти дізналися дуже цікаві факти з життя заступника київського міського голови…

28 хв. ago

У Дрездені дебютував трирукий робот-диригент

Німці представили нову розробку – робота-диригента, який, за їхніми словами, зберігатиме ідеальний ритм. Цей винахід показав…

37 хв. ago

Зверніть увагу на ноги: 8 незвичайних ознак, що в крові зашкалює холестерин

Які ознаки на ногах вказують на те, що потрібно негайно перевірити рівень холестерину. Напевно, багато…

46 хв. ago