“Батько року”: чоловік звалив провину на свого 14-річного сина після серії зухвалих пограбувань

34-річний чоловік з Австрії, який підбурював свого 14-річного сина та його найкращого друга до серії збройних пограбувань, спробував перекласти провину на підлітків, коли їх затримали. Про це пише Oddity Central.

Ймовірний грабіжник здивував суддів і присяжних у Віденському регіональному суді, заявивши, що відповідальність за серію пограбувань лежить на його 14-річному сині та його 17-річному другові. За його словами, підлітки були організаторами злочинів, а він лише виконував роль водія. Вони діяли за однією і тією ж схемою: двоє неповнолітніх у балаклавах, озброєні ножами або пістолетами з холостими набоями, грабували тютюнові крамниці та автозаправки, тоді як чоловік чекав на них у машині, приготованій для втечі.

Банда встигла скоїти сім пограбувань, перш ніж їх спіймали. Однак замість того щоб взяти на себе відповідальність за підбурювання підлітків до пограбування, чоловік стверджував, що це вони переконали його стати їхнім спільником.

“Обвинуваченому не потрібні були двоє дітей для пограбувань. Усе було якраз навпаки. Двоє вмовили його”, — заявив суду адвокат 34-річного чоловіка, викликавши недовірливі погляди як присутніх, так і членів присяжних.

Ілюстративне фото Фото: Pixabay

Попри те, що йому пред’явили записи розмов мобільним телефоном і докази того, що зброя, використана в пограбуваннях, належить йому, батько хлопчика наполягав на тому, що все це справа рук його сина, а його просто переконали стати водієм. Прокурори та обвинувачені підлітків стверджували, що він був організатором злочинів і підбурював неповнолітніх до їхнього скоєння. Чоловік тільки наполягав, що все було навпаки.

Однак, на загальний подив, перш ніж його син встиг виступити в суді, він змінив свою думку і визнав свою провину, взявши на себе всю відповідальність за пограбування. Його було засуджено до восьми років позбавлення волі, його син, якому нещодавно виповнилося 15 років, отримав три з половиною роки за ґратами, з яких він відсидить мінімум один рік, а 17-річний підліток отримав два з половиною роки, з яких 10 місяців проведе у в’язниці.

Романчук Микола

Recent Posts

Почувалася мішенню і здобиччю: туристка назвала найбільш небезпечну країну Європи

Як відомо, соло-подорожі стають дедалі популярнішими, але питання безпеки залишається головною проблемою для багатьох мандрівників.…

17 хв. ago

Кратер 82 м й обриси фундаменту: знищені склади під Торопцем та Краснодаром видно з супутника

Після ударів Сил оборони по трьох арсеналах ЗС РФ, які стались 18 та 21 вересня,…

28 хв. ago

Клімат Землі повертається на доісторичний рівень: що буде з людством – науковці

Дослідження клімату Землі розкриває нові подробиці про далеке минуле планети та її потенційне майбутнє. Група…

36 хв. ago

ТЦК живуть у своєму світі: одеський військком розповів про зарплати, бусифікацію та ІПСО

Військком Одеської області Юрій Пуйко прокоментував "бусифікацію" – за його словами, це слово треба викорінювати.…

42 хв. ago

Один скелет: російська співачка, яка має проблеми з алкоголем, екстремально схудла

Російська співачка Максим, яка раніше скасувала кілька концертів через проблеми з алкоголем, викликала занепокоєння серед…

50 хв. ago

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

З 1 жовтня 2024 року в Україні вступає в дію новий тимчасовий ліміт на перекази…

58 хв. ago