Нові правила виплат у Польщі: важливі зміни для сімей з дітьми

Зміни стосуватимуться не лише організації навчального процесу, але й виплат, які отримують батьки, а також умов для навчання українських дітей у польських школах.

Виплати та умови

Для батьків, які не зареєструють своїх дітей до польських шкіл на навчальний рік 2024/2025, продовжуватимуться виплати за програмами “800+” та “Добрий старт” лише до травня 2025 року. Але після цього, з початком навчального року 2025/2026, ці виплати припиняться, якщо дитина не навчатиметься в польській школі.

Школа, фото objectiv

Родини, які вирішать продовжувати освіту для своїх дітей в українській онлайн-системі, повинні будуть офіційно оформити це у своїй територіальній громаді, подавши спеціальну заяву. Проте, у такому випадку вони не зможуть отримувати деякі фінансові виплати, які передбачені для учнів польських шкіл.

Продовження курсів польської мови

Для українських дітей, які протягом останніх двох років відвідували безкоштовні курси польської мови, навчання буде продовжено на 36 місяців замість 24. Це допоможе краще адаптуватися до польської освітньої системи та підвищити рівень володіння мовою.

Іспит для восьмикласників

В 2024/2025 навчальному році українські восьмикласники у Польщі будуть складати обов’язковий іспит з математики та іноземної мови. Іспит з польської мови, однак, буде необов’язковим, що полегшить здачу іспитів для учнів, які ще не повністю опанували польську мову.

Нові умови для отримання допомоги “800 Плюс”

З 2025 року для українських біженців, які проживають у Польщі та подають заявки на отримання допомоги “800 Плюс”, діятимуть нові умови. Батьки будуть зобов’язані вказати навчальний заклад, у якому навчається їхня дитина. Ця інформація буде перевірятися, щоб гарантувати відповідність отримувачів виплат новим правилам.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже…

25 хв. ago

Чоловік не може продати свій будинок через «будку», яку поставили біля його ґанку (фото)

52-річний Бретт Кемп з Пурла, що на півдні Лондона, не може продати свій будинок після того, як…

37 хв. ago

Вчені створили новий тип батареї, який зробить революцію в галузі зберігання чистої енергії

Вчені з Колумбійського університету використовували батареї K-Na/S для створення рішення для тривалого зберігання енергії. Про…

49 хв. ago

Дорогі квитки та літаки, що розвалюються: пасажирські авіаперельоти в Росії опинилися на межі

Ціни на перельоти в Росії зросли на 28,4%, на тлі серйозних проблем з техобслуговуванням та дефіцитом запчастин, викликаних санкціями. Росія…

56 хв. ago

“Просто угробимо хлопців”: нардеп прокоментував ідею збільшити термін навчання мобілізованих

Збільшення терміну навчання нових мобілізованих не є панацеєю і не дасть потрібного ефекту, якщо у…

1 годину ago

У якому районі столиці найдешевші квартири: аналіз ціни

У Києві на вторинному ринку можна придбати квартиру без ремонту в середньому за $36 100$.…

1 годину ago