Чоловік, який застряг у морі на 438 днів, після порятунку отримав позов на мільйон доларів

На чоловіка, який застряг у морі на 438 днів, подали позов на мільйон доларів через три роки після того, як його врятували.

Про це пише LADbible.

Хосе Сальвадор Альваренга прожив понад рік у маленькому човні у Тихому океані після того, як 2012 року вирушив на дводенну рибалку. Рибалка з Мексики спланував поїздку разом з іншим рибаком Есекьєлем Кордобою, якому на той момент було 22 роки. Спочатку все було гаразд, але коли почався шторм, чоловіки вирішили продовжити риболовлю та подивитися, що ще можна спіймати. Це було рішення, про яке вони згодом пошкодували.

Чоловіки потрапили у шторм, який не вщухав тиждень і їх віднесло далі в океан. У якийсь момент вони змогли зв’язатися зі своїм босом рацією, щоб розповісти йому про те, що сталося, але, на жаль, прилад відключився перш, ніж він зміг їх врятувати. Човен віднесло ще далі від берега, і люди застрягли.

Човен Хосе / Фото: Getty Images

Після 10 тижнів виживання на черепахах, пташиній крові та рибі Кордоба захворів та помер на човні, залишивши Альваренгу одного. Коли в Хосе почалися галюцинації, що він розмовляє зі своїм мертвим другом, що лежав у човні, він вирішив, що його треба відпустити.

Рибалка цілий рік жив самостійно, роблячи численні спроби зупинити судна, що проходять, але безуспішно. Але одного разу він натрапив на крихітний острів під назвою Атолл Ебон, приблизно за 9600 км від Мексики. Альваренга доплив до берега і знайшов пляжний будиночок, що належав місцевій парі, яка змогла йому допомогти.

Хосе Сальвадор Альваренга / Фото: Getty Images

Після неймовірної рятувальної операції досвід Альваренги було опубліковано у книжці. Він дав інтерв’ю журналісту Джонатану Франкліну, який опублікував його історію під назвою 438 Days: An Extraordinary True Story of Survival at Sea.

Незабаром після виходу видання родина Кордоби подала позов на мільйон доларів проти Альваренги, стверджуючи, що він з’їв їхню кохану людину, щоб вижити. Альваренга спростував ці звинувачення та заявив, що пара уклала договір не робити цього.

Адвокат Хосе Рікардо Кукалон заявив Elsalvador.com: “Я вважаю, що ця вимога є частиною тиску цієї сім’ї з метою розділити доходи від гонорарів. Багато хто вважає, що книжка зробить мого клієнта багатою людиною, але її заробіток набагато менше, ніж думають люди”.

Альваренга пройшов тест на детекторі брехні, щоб довести, що він каже правду.

Хосе Сальвадор Альваренга / Фото: Getty Images
Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

8 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

16 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

24 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

32 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

40 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

48 хв. ago