Путін через 20 годин після теракту під Москвою звернувся до росіян

Російський диктатор Володимир Путін вирішив звернутися до росіян з приводу теракту в «Крокусі». Зробив він це майже через 20 годин із моменту трагедії.

«Усіх тих, хто стріляв і вбивав людей, знайдено і затримано, вони рухалися в бік України, де з українського боку було підготоване «вікно» для переходу кордону», – заявив очільник Кремля.

Путін також повідомив, що в Москві та Підмосков’ї було введено додаткові заходи антитерористичного характеру. Під час звернення він оголосив 24 березня днем загальнонаціональної жалоби в Росії.

У МЗС України раніше «категорично» відкинули усі звинувачення, які почали лунати від російських офіційних осіб, у начебто «причетності» України. Ці тези також заперечив радник глави Офісу президента.

Нагадаємо, що ФСБ затримала 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь в організації теракту у «Крокус Сіті Холі». 

Перед цим російські ЗМІ повідомляли, що у вчиненні теракту підозрюються шестеро таджиків. Міністерство закордонних справ Таджикистану вже відреагувало на звинувачення.

Як відомо, ввечері 22 березня у концертному залі «Крокус сіті Хол» під Москвою почалася стрілянина. Люди у військовій формі відкрили вогонь із автоматичної зброї. На кадрах із місця подій видно, що нападників щонайменше п’ятеро. Згодом концертний зал загорівся, над ним виднілися клуби чорного диму. Очевидці також повідомляли, що пролунав вибух. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що теракт у підмосковському музичному центрі «Крокус Сіті Хол» – це свідома провокація путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка вирішила схуднути за допомогою рибних консервів і розповіла, що з цього вийшло

60-річна фельдшерка на ім'я Джейн розповіла, що їла 70 днів лише сардини. Ця дієта допомогла…

1 годину ago

“Розпилили бюджет”: фото оборонних споруд на Одещині розлютило мережу

Фортифікаційні споруди в Білгород-Дністровському районі Одеської області потонули в піску. Це трапилося через їх близьке…

2 години ago

Кому з українців точно не прийде повістка поштою: названо дві категорії

В Україні триває загальна мобілізація та діє воєнний стан. Наразі планується, що чоловікам, які підлягають…

2 години ago

У ЗСУ розповіли, чому великі втрати серед новобранців

Одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу.…

2 години ago

На аукціон виставили розкішне авто Альфреда Хічкока (фото)

У США на аукціоні Bring a Trailer продається розкішний седан Bentley S1 Continental Flying Spur…

2 години ago

Пенсії підвищать із жовтня: кого “озолотять”

З 1 жовтня 2024 року деякі пенсіонери в Україні отримають додаток до пенсії, незважаючи на…

2 години ago