В зоопарку панди почали гавкати на людей: перефарбовані собаки обурили відвідувачів

У китайському місті Гуанюань зоопарк опинився у центрі скандалу після того, як відвідувачі виявили, що замість справжніх панд у вольєрах знаходяться перефарбовані собаки. Замість обіцяних екзотичних тварин, яких рекламували в брошурах, глядачам показували двох собак породи чау-чау, яких пофарбували у чорно-білі кольори, щоб ті нагадували панд.

Ця ситуація викликала обурення серед відвідувачів, які помітили, що тварини поводяться зовсім не як ведмеді: вони висовували язики та гавкали. Один із відвідувачів зняв на відео “панд”, що виглядали досить підозріло — чорні вуха, кінцівки та круги навколо очей не змогли приховати їхню справжню природу.

Коли відвідувачі зрозуміли, що їх обдурили, вони почали вимагати повернення грошей. Представники зоопарку стверджували, що не заявляли про наявність справжніх панд, але згодом зізналися, що пофарбували собак, які зовні нагадують панд.

Це не перший випадок для китайських зоопарків: раніше інший зоопарк також виставляв перефарбованих чау-чау, пояснюючи, що у них немає справжніх панд.

Ситуація викликала занепокоєння щодо жорстокого поводження з тваринами. Відвідувачі звинуватили зоопарк у неналежному ставленні до собак. Проте представники звіринцю стверджують, що фарба безпечна для тварин: “Натуральні барвники можна використовувати для собак з довгою шерстю”, — зазначив прессекретар.

Незважаючи на пояснення, ситуація привернула багато уваги і викликала суперечки щодо етики такого підходу до управління зоопарком.

Коломієць Надія

Recent Posts

Запах вбивці: у справі Фаріон з’явилися нові докази, стверджує адвокатка її доньки

Нові докази у справі вбивства Ірини Фаріон свідчать про те, що підозрюваний В'ячеслав Зінченко був на місці злочину.…

3 хв. ago

У Києві планують витратити десятки мільйонів на улюблений парк Кличка

"Київзеленбуд" вдруге оголосив тендер на реконструкцію парку "Наталка", розташований в Оболонському районі столиці. Роботи, що…

15 хв. ago

Кейт Міддлтон уперше з’явилася на публіці після завершення хіміотерапії

42-річна принцеса Уельська Кетрін разом із принцом Вільямом, королем Чарльзом і королевою Каміллою відвідала церкву…

24 хв. ago

Через повістку: відомий український блогер втік горами до Румунії (фото, відео)

Український блогер Паша Бумчик, напевно, надихнувшись вчинком свого колеги Олександра Волошина, втік з України. До цього…

33 хв. ago

Знесло до фундамента: супутник показав згарища після удару по другому складу під Торопцем

Внаслідок удару Сил оборони по 23 арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ) Міноборони РФ особливо сильно постраждали сховища,…

42 хв. ago

Повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку

В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Адвокат юридичної…

53 хв. ago