Росія шпигує за США з Мексики – NBC News

За інформацією офіційних осіб США та колишніх офіцерів розвідки, Росія значно збільшила кількість співробітників у своєму посольстві в Мексиці, попри обмежені торговельні зв’язки з країною. Це викликає занепокоєння у Вашингтоні, оскільки вважається, що таке нарощування спрямоване на посилення розвідувальних операцій Кремля проти США та його пропагандистських зусиль. Про це повідомляє  NBC News.

Адміністрація Байдена вже порушила це питання перед мексиканським урядом. Директор ЦРУ Вільям Бернс також підтвердив, що його відомство «гостро зосереджене» на цій проблемі. За його словами, розширення присутності Росії в Мексиці частково є наслідком вислання російських шпигунів з інших країн після початку війни в Україні.

Дії Росії в Мексиці відображають більш агресивну позицію її розвідувальних служб, які прагнуть замовкнути критиків за кордоном, підірвати підтримку України та послабити західні демократії. Це включає диверсії, плани вбивств, кібератаки та кампанії з дезінформації.

Мексика, на відміну від США, пропонує Росії зручне місце з меншим ризиком для нагляду за агентами в США та проведення інших операцій. Російські шпигуни можуть використовувати близькість Мексики для підтримки як американських агентів, так і російських офіцерів, які працюють під «глибоким прикриттям» у США.

Крім того, російська розвідка може скористатися близькістю Мексики, щоб націлитися на політичних ворогів Путіна всередині США або готувати диверсійні операції на випадок війни.

Коломієць Надія

Recent Posts

ТЦКшники забрали права: водіям дали інструкцію, що робити

Юрист розповів, що робити українцям, якщо співробітники ТЦК забрали водійські права Співробітники територіальних центрів комплектування…

5 хв. ago

Анджеліна Джолі набила з 16-річною донькою від Пітта спільне тату і пояснила його значення

Голлівудська акторка Анджеліна Джолі набила з 16-річною донькою від колишнього чоловіка Бреда Пітта спільне татуювання. Зокрема, на тілі артистки…

21 хв. ago

Без комплексів: депутатка Київради показала, як гоцає у ванній кімнаті під The Pussycat Dolls

Депутатка Київради Ольга Чайка публікує запальні відео у своєму Tik-Tok. На останньому вона весело "вишиває" під…

32 хв. ago

Миш’як, пришиті вії та свинцевий макіяж: найжорстокіші модні тренди в історії

У наш час індустрія краси — одна з найбільш затребуваних сфер, що швидко розвивається. Багато…

39 хв. ago

Соціальна допомога замість пенсії: кого поставлять на межу виживання

В Україні вихід на пенсію залежить від наявного страхового стажу, що впливає на вік, у…

54 хв. ago

Прогноз погоди на 22–23 вересня: де прогріє до +26

За даними Sinoptik.ua, погода найближчими днями буде ідеальною — ясною, комфортно теплою, без опадів. Можна…

58 хв. ago