Долар впав, облігації, біткоїн та золото зросли – світові ринки відреагували на вихід Байдена з виборів

Європейські фондові фʼючерси показали зростання на відкритті торгів, пишуть Bloomberg та FT. Зміни в економічній політиці США впливають на глобальні ринки, торгівлю та фінанси. Про це 22 липня пише Forbes.

Джо Байден заявив, що виходить із президентських перегонів. На тлі цієї новини доларовий індекс Bloomberg знизився на 0,1%, а прибутковість 10-річних казначейських облігацій впала на 2 базисних пункти. Ціна на золото на піку вранці досягла $2413 за унцію, біткоїн торгується вище $67 000, піднявшись до найвищого рівня за останній місяць.

  • Контракт на євро індекс Stoxx 50 виріс на 0,5%, дещо зросли фʼючерси на американські акції. Це знаменує собою розбіжність з втратами азіатських акцій, які залишаються переслідуваними слабким технологічним сектором.
  • Азійські фондові індекси знизилися 23 липня вранці, оскільки інвестори втримали останній натиск політичної невизначеності в США і потроху розвернули деякі позиції «торгівлі Трампом», створені минулого тижня.
  • Індекс Nikkei 225 впав на 1,3%, до 39 549 пунктів. Трейдери кажуть, що аналогічне падіння південнокорейського Kospi на 1,4% і австралійського S&P/ASX 200 на 0,7%, ймовірно, є наслідком того, що фонди скорочують позиції, сформовані протягом останніх тижнів в очікуванні явної перемоги Трампа. Єна торгувалась у вузькому діапазоні на рівні 157,5 єни за долар.

Зеленський відреагував на зняття Байдена з перегонів у США

Україна вдячна американському президенту Джо Байдену за непохитну підтримку, адже він зробив “багато сильних рішень, які запам’ятаються як сміливі кроки”, заявив президент України Володимир Зеленський. У своєму X він написав, що поважає “важке, але сильне рішення” Байдена вийти з президентських перегонів у США.

“Ми завжди будемо вдячні за лідерство президента Байдена. Він підтримав нашу країну в найдраматичніший момент в історії”, — додав Зеленський  і висловив сподівання, що “далі сильне лідерство Америки” не дасть Україні зазнати поразки у війні з Росією.

Байден, який напередодні оголосив про припинення боротьби за переобрання, раніше неодноразово обіцяв допомагати Україні стільки, скільки потрібно. Держсекретар США Ентоні Блінкен не зміг гарантувати, що підтримка збережеться у разі перемоги на виборах республіканця Дональда Трампа, наголосивши, що кожна адміністрація самостійно визначає зовнішньополітичний курс держави.

Тим не менш, Зеленський заявив, що його не лякає можливе повернення Трампа до Білого дому, хоча співпрацювати з ним, на думку українського президента, буде непросто: “Це буде важка робота, але ми працелюбні”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

6 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

15 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

24 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

33 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

46 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

53 хв. ago