Трамп оприлюднив скандальний ролик про майбутнє США у разі своєї перемоги

Дональд Трамп оприлюднив у соцмережі Truth Social відео, в якому згадав «об'єднаний Рейх» серед імовірних варіантів розвитку подій у разі своєї перемоги на виборах.

Про це пише NBC News.

У опублікованому відео «Що чекає на Америку далі?» серед гіпотетичних заголовків новин, які описують перемогу Трампа на виборах у листопаді, була і згадка про «єдиний Рейх». Після викликаного резонансу і різкої критики, зокрема і президента Байдена, публікацію видалили. 

У відео використовувалися сторінки і заголовки неіснуючих друкованих видань:  «Трамп переміг!!», «Економічний бум!», а також «Промислове зростання значно збільшено… за рахунок створення єдиного Рейху».

На іншому зображенні заголовки «Кордон закрито» та «15 мільйонів нелегальних іноземців депортовано» над дрібнішим текстом із датами початку та закінчення Першої світової війни.

Вранці у вівторок оприлюднене відео було видалене. Білий дім і особисто президент Байден звинуватили Трампа у використанні риторики Гітлера. 

«Це на його офіційному акаунті? Нічого собі! Єдиний Рейх? Це мова Гітлера, а не Америки. Він дбає про те, щоб утримати владу. Я дбаю про вас», – сказав Байден у вівторок у власному відео та повторив схожі меседжі на передвиборчому заході у Бостоні.

У штабі Трампа заявили, що відео, яке провисіло на сторінці майже добу, було випадково розміщено «недосвідченим працівником».

«Це не було агітаційне відео; воно було створене випадковим обліковим записом в Інтернеті та опубліковано співробітником, який явно не бачив слова «рейх», поки президент був у суді», – сказала Каролайн Левітт, пресссекретарка виборчого штабу. 

Нагадаємо, колишній президент США і чинний претендент на головну посаду в Білому домі Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні, але він не буде розголошений до виборів. 

Лисенко Катерина

Recent Posts

Через некомпетентність комбрига Шевчука ризикуємо втратити Красногорівку – Бутусов

Командир 59-ї мотопіхотної бригади Богдан Шевчук, призначений рішенням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, не справляється зі…

2 хв. ago

Відмова від бідності: батько і син стали мільйонерами й змінили свій раціон (фото)

У США батько і син зі штату Теннессі виграли в лотерею один мільйон доларів. Про…

4 хв. ago

За таке ще не звільняли: тепер українців позбавлятимуть роботи пачками

Нещодавно Верховна Рада подолала вето президента України та ухвалила з урахуванням його пропозицій проєкт закону №7731 щодо…

7 хв. ago

Вибухи на Сонці та слабке магнітне поле смертельно небезпечні для Землі: що відомо

Як показує дослідження, опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, деякі сонячні…

18 хв. ago

У Лукашенка іранські “шахеди” представили як “вітчизняну розробку” (фото)

На військовому параді в Мінську, присвяченому річниці незалежності Білорусі, помітили розрахунки з ударними дронами "Герань-2" — аналогом…

19 хв. ago

В Алжирі помер посол Росії: що відомо

В Алжирі помер Надзвичайний та Повноважний Посол РФ Шуваєв Валер’ян Володимирович. Йому було 69 років.…

24 хв. ago