Новий міністр оборони РФ був тісно пов’язаний із Пригожиним

Білоусов ще на посаді помічника президента з економіки, яку він обіймав з 2013 по 2020 рік, займався безліччю армійських питань.

Новий міністр оборони РФ Андрій Білоусов раніше курирував діяльність загиблого засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина , повідомляє Центр «Досьє» з посиланням на джерела, а також на листування Білоусова, до якого отримали доступ розслідувачі.

Як розповіло виданню джерело, близьке до керівництва Міноборони, Білоусов ще на посаді помічника президента з економіки, яку він обіймав з 2013 по 2020 рік, займався безліччю армійських питань. «Усі пропозиції президенту щодо господарської політики Міністерства оборони завжди проходили через Білоусова. Більше того, коли він перейшов на посаду віце-прем’єра в уряді, ці завдання теж перейшли за ним», — розповів співрозмовник видання.

Також, за словами джерела, Білоусов займався діяльністю засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина. «Вони з Пригожиним іноді сиділи прямо в обійми — природно, один до одного на «ти», «Жень» і таке інше. Їхні робочі зустрічі нагадували сімейні посиденьки з чаєм — неформально промовляли всі питання, потім кивали на молодших співробітників, і ті вже все оформляли у справжню доповідь. Адже система працює так, що Перший ніколи не приймає рішення: надходить пропозиція, Білоусов її опрацьовує і готує доповідь (зазвичай на ній стоять підписи Білоусова і Шойгу), далі ця доповідь виявляється у президента. Володимир Володимирович лише ставить на ньому приписку «согл.» – І все», – стверджує співрозмовник.

Зустрічі з Білоусовим та його підлеглими також позначені в особистому календарі Пригожина, який має «Досьє». Крім того, видання пише, що, згідно з поштовим листуванням Білоусова, у 2018 році він намагався терміново продати віллу на узбережжі Середземного моря в Італії. Згадувалась ціна продажу — близько 600 тисяч євро. Інші 600 тисяч євро Білоусов у той же період поклав на рахунок у мальтійському Bank of Valletta.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У Німеччині українка 2 роки поширювала російську пропаганду: її викрили і затримали

У Німеччині 42-річна українка та її 37-річний чоловік-німець керували показом російської пропаганди. Про це пише…

10 хв. ago

РФ майже вдвічі збільшила виробництво “шахедів” і перевиконує план на рік (інфографіка)

Росія збільшила масштаби виробництва та застосування БпЛА типу Shahed і перевиконує планові показники на рік.…

16 хв. ago

Стосується всіх, у кого стоїть бойлер: про це багато хто не знає і переплачує за комуналку

Українці, які мають у будинках бойлери, можуть зіткнутися з некоректними рахунками за комунальні послуги, якщо…

26 хв. ago

Чи можуть мобілізувати до 25 років та що робити, якщо вже отримали повістку

В Україні продовжує діяти обов'язкова мобілізація військовозобов'язаних, яка стосується осіб з 25 до 60 років виключно.…

32 хв. ago

Топменеджера “Енергоатому” затримали на хабарі 100 тисяч грн — журналіст

Топменеджера НАЕК "Енергоатом" затримали співробітники СБУ за підозрою у вимаганні 100 тисяч гривень хабаря. Про…

35 хв. ago

Ситуація гіперкритична: ЗС РФ майже оточили Вугледар і просуваються на флангах, — військкор

На Донеччині ЗС РФ фактично оточили місто Вугледар і просуваються на флангах. Ситуація в населеному…

45 хв. ago