Шойгу «підставив» Путіна: у РФ серйозний скандал

Кринки – наші», «Кринки зачищені»: це історія про те, як Шойгу намагається видати бажане за дійсне і доносить Путіну, що «його наказ виконаний». Але є одне але”.

Як Шойгу в очі набрехав Путіну і чому росіяни бігали полем на тлі російського прапора, розповідає TSN.ua .

Путіну терміново потрібні успіхи

Голові Кремля терміново потрібні хоч якісь перемоги на фронті, бо вибори «на носі», «Київ за 3 дні» у прольоті, а показати людям «визволення» хоч якогось села треба.

Нагадаємо, що м’ясними штурмами тільки в Авдіївці росіяни поклали щонайменше 17 тисяч своїх солдатів – трупами, що навіть визнають російські воїнкори, а якщо навіть вони визнають такі цифри, можна впевнено множити ще десь на три, і це не рахуючи трьохсот, які будь-якої миті теж можуть полізти в чорні пакети.

Після того, як ЗСУ відступили від Авдіївки, щоб уберегти життя військових, Путін наказав захопити ще кілька міст, ймовірно: Куп’янськ, Мар’їнку, Годинник Яр та Кринки. Часу до виборів замало, успіхів теж. І тут Путін викликає Шойгу на доповідь. Ну той і доповів, що «все за планом» та Кринки на лівому березі Херсонщини, мовляв, «відвоювали» у ЗСУ.

А тому нічого не залишалося, як виставити солдатів на інкогніто руїнах із триколором і голосно заявити, що Кринки «взяли». Знімали відео путінські солдати щиро. І не прогадали, Путін повірив, але й це не точно, бо той під час інтерв’ю про Кринки говорив дещо невпевнено.

Є, але

Цими відео дуже хизувався і гауляйтер Сальдо. Відео, до речі, має правду, прапор справді встановили, але є нюанс… Українські морпіхи показали, що залишилося за кадром.

«Ви тільки подивіться, як вони зачищають село, що п’яти горять. Цих відео вже Путін, звичайно, не бачив, проте доповідь Шойгу його, схоже, теж не дуже вразила, кремлівський диктатор нервово перебираючи ручкою наказав тримати позиції і всім командирам передати його «прохання».

Словом, у ЗСУ відреагували на зустріч Путіна та показове відео з триколором нібито у Кринках. Також у Збройних силах України заявили, що росіяни справді намагалися штурмувати позицію, але не склалося.

Заява Буданова

Нагадаємо, що українські військові змогли захопити плацдарм на лівому березі Дніпра в районі села Кринки восени 2023 року. З того часу, незважаючи на складність поставок підрозділів у цьому селі та неможливість переправити через Дніпро важку техніку, бійці ЗСУ утримують ці позиції.

Тим часом, голова ГУР Буданов під час інтерв’ю виданню The Wall Street Journal заявив, що у росіян «немає сил» для захоплення Донецької та Луганської областей цього року. І зазначив, що російській армії знадобилося майже два роки важких штурмів з початку повномасштабного вторгнення, щоби взяти Авдіївку.

У Росії починається нестача зброї

Хоча насправді взяти Авдіївку не лишали надій росіяни ще з 2014 року. У той же час Буданов визнав, що ВСУ через брак зброї та особового складу зараз перебувають у важкому становищі, «але в Росії теж проблеми» і все далеко не так гладко, як із зомбоящика кажуть пропагандисти. Буданов заявляє, що зараз на м’ясні штурми РФ кидає слабко навчених солдатів, а снарядів і танків вони витрачають більше, ніж виробляють, також росіянам, на думку Буданова, не вистачає ракет.

“В останні тижні ракетні удари по українських містах припинилися, оскільки російські поставки закінчилися”.

Коли може початися контрнаступ

Хоча у 2023 році Росія поставила на озброєння своєї армії сотні танків, більшість із них, як підкреслює Кирило Буданов , були старими моделями, взятими зі складу та відремонтованими, тоді як тільки 178 танків були новими. Тим часом західні чиновники та аналітики називають заяви Буданова оптимальним сценарієм для України цього року, пише видання. Там дійшли висновку, що якщо Україна зможе вести розумну оборонну битву, виснажуючи російські сили, але водночас відновлюючи власні сили, то ще один контрнаступ може розпочатися 2025 року.

«Чи будуть партнери готові забезпечити нас озброєнням та боєприпасами на весь рік, поки ми готуватимемося до нового контрнаступу чи ні? Цікаве питання”.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

3 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

3 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

3 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

3 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

3 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

3 години ago