Categories: Авто

Водіям приготуватися: тепер їх витягуватимуть і кластимуть обличчям в асфальт, а можуть і підстрелити

В Україні триває повномасштабна війна, а разом з нею і воєнний стан та загальна мобілізація. У Верховній Раді перебуває законопроєкт про мобілізацію, а співробітникам ТЦК надали багато повноважень. Однак є ще деякі нововведення про який мають знати українці. Про це розповідає SUV.News.

Згідно з інформацією військові національної гвардії України отримають більше можливостей. Відтепер вони зможуть використовувати силу та зброю проти цивільних осіб та змушувати їх зупинятися на дорозі під час пересування.

Цей проєкт закону вже отримав схвалення комітету Верховної Ради і незабаром за нього пройде голосування в залі. Метою законопроєкту №10311 є розширення можливостей національної гвардії щодо використання примусових заходів, таких як фізичний вплив, спеціальні засоби, зброя та бойова техніка.

Цей законопроєкт дасть змогу військовослужбовцям гвардії застосовувати ці заходи проти українських громадян у різних ситуаціях, приміром, таких як відмова виконати законні вимоги, загроза життю і здоров’ю, а також для затримання осіб, які вчинили злочини.

Запропоновані зміни до закону також передбачають розширення сфери застосування примусової зупинки транспортних засобів. Тепер це можливо на гірських дорогах і в умовах обмеженої видимості. Зміни також дадуть змогу зупиняти різні види транспорту, включно з мотоциклами, мопедами та пасажирськими автобусами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

2 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

2 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

2 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

2 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

2 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

2 години ago