“Провал розвідки РФ”: Telegram почав співпрацювати з правоохоронцями

Перебуваючи під вартою у Франції мільярдер російського походження, засновник месенджера Telegram Павло Дуров пообіцяв співпрацювати з французьким правосуддям і забезпечити виконання його вимог, наскільки дозволяють людські ресурси платформи.

Таку інформацію дізналося видання Le Figaro. За відомостями Liberation, Telegram уже почав співпрацювати з французькими правоохоронцями. У Раді національної безпеки і оборони України назвали таку зміну в політиці адміністрації месенджера провалом розвідки РФ.

Видання Liberation з’ясувало, що Telegram фактично відреагував на запити Управління у справах неповнолітніх (OFMIN) нацполіції та жандармерії під час кількох кримінальних розслідувань, надавши елементи, які можуть ідентифікувати певних підозрюваних. За відомостями журналістів, зокрема, йдеться про злочини проти дітей.

“Двері дійсно відчиняються”, – сказала начальник відділу J3 (JUNALCO) прокуратури Парижа, який займається боротьбою з кіберзлочинністю, Джоанна Брусс.

За відомостями журналістів, одна з країн ЄС уже отримала відповідь на запит щодо групи в месенджері, в якій обговорювали близько 100 замовних убивств. Крім того, нібито Південна Корея очікує відповідь на запит, надісланий Telegram.

Початок співпраці Telegram із правоохоронцями – провал розвідки РФ, вважає керівник Центру протидії дезінформації (робочий орган РНБО) Андрій Коваленко.

“Telegram після затримання Павла Дурова в Парижі почав співпрацювати з правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн. Усе, як і говорив у перші дні. Для російської розвідки все дуже погано. Це провал”, – вважає він.

Коломієць Надія

Recent Posts

Гігантська ящірка зупинила практику Формули-1 у Сінгапурі

У Сінгапурі одну з практик Формули-1 зупинили через гігантську ящірку на трасі, яка заважала руху болідів. Про…

5 хв. ago

Лавров “оригінально” пояснив, чому Путін “підтримав” Камалу Гарріс

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров пояснив слова президента Володимира Путіна про підтримку кандидатури Камали…

7 хв. ago

Дрони СБУ вдарили по аеродрому Шайковка з російськими Ту-22М3

Дрони СБУ 21 вересня вразили інфраструктуру військового аеродрому Шайковка у Калузької області РФ. Там базується 52 важкий…

9 хв. ago

Правоохоронці викрили масштабну схему продажу наркотиків та зброї: затримано 116 осіб

В Україні викрито масштабний канал збуту зброї та наркотиків. У рамках справи підозри отримали 116…

16 хв. ago

Спека до +40 — не перешкода: популярний в Іспанії курорт скаржиться на нашестя щурів

Популярний іспанський курорт зіткнувся з навалою щурів — гризуни бігають громадськими місцями міста, що викликало…

19 хв. ago

Осіннє рівнодення 22 вересня 2024 року: історія свята та заборони

У День осіннього рівнодення сонце переходить із північної півкулі в південну, що означає початок астрономічної…

2 години ago